Većina igrača Partizana iz Generacije 1992. ostala u košarci

Iz generacije 1992 većina i dalje u košarci – Đorđević predvodi Srbiju i Bajern, Danilović na čelu KSS, Lončar komentator, Nakić u menadžerskim vodama…

NEKAKO je bilo očekivano da dobar deo najuspešnije generacije u istoriji ne samo Partizana, nego i srpske košarke, po završetku igračke karijere, ostane blizu terena.

Aleksandar Đorđević – Nepunih sedam meseci po razduženju igračke opreme milanske Olimpije, u januaru 2005. obukao je odelo šefa struke slavnog italijanskog kluba, u kom je počeo da gradi trenersku karijeru u kojoj su dva najveća uspeha svetsko i olimpijsko srebro sa reprezentacijom Srbije. Ove sezone sa minhenskim Bejernom pokušava da skine Bamberg s nemačkog trona, a u septembru će sa „orlovima“ pokušati da doleti do kontinentalne medalje.

Predrag Danilović – Neočekivano rano je, 2000. godine, odlučio da stavi tačku na briljantnu igračku karijeru. Nedugo potom je zaseo u fotelju potpredsednika crno-belih, da bi koju godinu kasnije bio imenovan za predsednika klub iz Humske, koji je za tih 15 godina nizao neverovatne uspehe kojima se klanjala i Evropa. Od prošle jeseni je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Nikola Lončar – Ni on nije mogao bez košarke posle završetka karijere. Višegodišnji je izuzetno cenjeni TV komentator u Španiji, a od pre dve godine je i predsednik kragujevačkog Radničkog, u kom s prijateljima pokušava da oživi vrhunsku košarku u rodnom gradu.

Zoran Stevanović – Duži niz godina direktor mlađih selekcija Partizana.

Dragiša Šarić – Još u igračkim danima je pokazivao sklonost ka trenerskom poslu, koji je počeo u Lavovima, a nastavio u Vojvodini, Ušću, Mega Akva Monti. Na leto 2007. postao je pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu. Nažalost, iznenada je preminuo samo godinu dana kasnije, u 48. godini. U sećanje na njega već devet godina živi „Memorijalni turnir Dragiša Šarić“, koji je stekao status internacionalnog, na kome se okupljaju veterani ne samo iz republika bivše SFRJ nego i šire.

Željko Rebrača – Jedan od malobrojnih članova generacije legendarnog tima koji posle završetka igračke karijere nije ostao u košarci, već se opredelio za biznis i povukao se iz javnog života.

Mlađan Šilobad – Duži niz godina je direktor Partizana.

Slaviša Koprivica – Posle igračke karijere krenuo je u privatan biznis. Njegov sin Balša (17), trenutno srednjoškolac u Americi, važi za jednog od najperspektivnijih igrača na celoj planeti u svom godištu.

Vladimir Dragutinović – Dugo godina je agent čuvene američke agencije BDA, koja brine o karijerama nemalog broja velikih asova.

Ivo Nakić – Isto kao Dragutinović i Nakić, odlučio je da uplovi u agentske vode. Takođe je član BDA porodice.

TRIO BEZ EVROTAKMIČENjA
U ISTORIJSKOJ sezoni za Partizan su igrali još Igor Mihajlovski, Igor Perović i Branko Sinđelić, ali samo u nacionalnim takmičenjima, jer je, prema tadašnjim pravilima FIBA ekipa, mogla da ima samo deset igrača u međunarodnom takmičenju.
Mihajlovski je danas trener Kožuva, Perović je do prošle godine bio šef stručnog štaba Tibingena, dok se Sinđelić upsutio u poslovne vode.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: