Vazura i Terzić jači od FSS: Ne zanimaju nas odluke FSS!

Direktori Partizana i Crvene zvezde Miloš Vazura i Zvezdan Terzić danas bi trebalo da budu kažnjeni zbog kritikovanja sudije posle 163. večitog derbija * Obojica poručili saradnicima da ih odluke Fudbalskog saveza Srbije ne zanimaju


„Izuzetno sam nezadovoljan zbog načina na koji nam je oteta pobeda nad Crvenom zvezdom. Pre jedanaesterca je dosuđen nepostojeći korner, tako je i izmislio situaciju da pokaže na belu tačku. Takođe je do 70. minuta prevideo crvene kartone za Sanoga i Kataija, što je takođe bilo očigledno. Očito je da je sudija Simović odradio svoj deo posla, u poluvremenu je primio poziv koji se ne odbija. Čestitam i njemu i nalogodavcu na obavljenom poslu.“

Vazura je nakon utakmice, u kojoj je rezultat bio 1:1 (1:0), izjavio da je Simović u poluvremenu „dobio poziv koji se ne odbija“, pa da je zato svirao jedanaesterac za Zvezdu, iz kojeg su crveno-beli izjednačili. Zbog te izjave je čak bio i na saslušanju u tužilaštvu, gde je priznao da je slagao i da uopšte nema dokaz za svoje tvrdnje.

Kokeza nemoćan

Prema disciplinskom pravilniku, najveća kazna za komentarisanje suđenja jeste zabrana vršenja dužnosti u trajanju do šest meseci. Nezvanično se pominje da će Vazura biti suspendovan na određeni vremenski period, a uz sve to i novčano kažnjen. Prema nekim izvorima, on je odlučio da se primiri posle skandala koji je izazvao.

 Vazura želi da se malo slegne prašina posle svega. Nije očekivao da će njegova tvrdnja o tome da je sudija dobio „poziv koji se ne odbija“ izazvati reakciju države. Posle je u tužilaštvu morao da se pravda kako je samo u prolazu na poluvremenu utakmice čuo kako je neko od funkcionera Zvezde u svečanoj loži rekao: „Zovi onog indijanca da zove sudiju“. Naravno, nije otkrio ko je to, navodno, izgovorio. Sad mu je najbitnije da pokuša da se izvuče iz toga, da izbegne da odgovara pred državnim organima, a za kaznu FSS ga nije briga. Uveren je da mu predsednik FSS Slaviša Kokeza ne može ništa – kažu osobe bliske upravi kluba iz Humske.

TERZIĆEVA IZJAVA NAKON DERBIJA

„Sudija Simović je bio katastrofalan, sve je dosudio u korist Partizana, ne znam ko i zašto štiti ovakav Partizan. Nadam se da su i njihovi navijači svesni njihove nemoći. Posebna priča je sramno ponašanje rukovodstva Partizana tokom utakmice i njihovih „specijalnih gostiju“ u centralnoj loži. Verovatno su mislili da će nas uplašiti. Nadam se da u ovoj državi postoje institucije koje će se ozbiljno baviti svim stvarima koje su se dešavale na derbiju.“

Misli na Liberec

Slično razmišlja i direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. On bi trebalo da bude kažnjen jer je rekao da je Simović sudio katastrofalno i u korist Partizana. Izvor sa „Marakane“ kaže da je prvi operativac crveno-belih fokusiran na druge stvari.

– Terzić je saradnicima rekao da se na odluke FSS ne obazire i da ga uopšte ne interesuje kakvu će mu kaznu odrediti. On razmišlja samo o meču sa Slovanom iz Libereca u Ligi Evrope.

FSS je jednom već suspendovao Terzića na šest meseci, i to 2014, nakon što je ušao u sudijsku svlačionicu posle utakmice sa Napretkom u Kruševcu. Terzić je tad izjavio da ga odluke Tomislava Karadžića, tadašnjeg predsednika FSS, ne zanimaju. To je pokazao i u praksi, jer je sve vreme suspenzije obavljao svoj posao u Zvezdi i dolazio na utakmice.

Simovića pljuvali, a on posle sudio Realu

Arbitar iz Lovćenca Novak Simović, koji je bio na udaru Miloša Vazure i Zvezdana Terzića, samo tri dana nakon 163. „večitog derbija“ bio je četvrti sudija na utakmici Lige šampiona Real Madrid – Šahtjor. Ukrajinski tim je u toj utakmici pobedio 3:2, i to u gostima, a deo sudijske ekipe upravo je bio Simović. Glavni arbitar bio je Srđan Jovanović, koji je takođe bio na udaru Crvene zvezde, a njegovi pomoćnici bili su Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: