Vaterpolo: Evroligaški sparing kragujevačkog Radničkog i Jadrana

Pred kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koji ih u Budimpešti očekuje od srede do nedelje, vaterpolisti Radničkog odradili su petodnevni sparing sa Jadranom iz Herceg Novog, u Kragujevcu.

Kragujevčani su tako bili u prilici da odmere snage sa ekipom koja će ove godine drugi put zaredom igrati u Ligi šampiona i ima veliko iskustvo u evropskim takmičenjima. Jadran je u trenutku prekida prošle sezone zbog pandemije korona virusa, bio među osam najboljih ekipa u najjačem klupskom takmičenju.

Inače, u Budimpešti Kragujevčane očekuju susret sa iskusnim evroligaškim ekipama, pa je sigurno da su im treninzi sa Jadranom pomogli da se priviknu na duele sa evropskim timovima.

– Iluzorno je pričati koliko nam znače treninzi sa Jadranom, pogotovo u trenutku kada je odložena utakmica sa Partizanom. Mislim da je ovaj sparing, kao i onaj u Herceg Novom, bio veoma koristan obema ekipama. Dobro smo se spremali, imamo izuzetno veliku želju da uđemo u Ligu šampiona i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo, kazao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: