Uspešna sezona Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac”

Streljački savez Srbije objavio je rang listu najuspešnijih klubova i pojedinaca za 2020. godinu na kojoj je Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ zauzeo drugo mesto, dok se troje strelaca našlo na pojedinačnim rang listima najuspešnijih za 2020. godinu. U konkurenciji beogradskih klubova „Akademac” je najbolje plasiran klub na rang listi za 2020, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U 2020. godini strelci Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac”, postigli su najbolji plasman u istoriji kluba, osvojivši 483,3 bodova na takmičenjima koji se boduju Pravilnikom za izbor najuspešnijih klubova i strelaca Streljačkog saveza Srbije.


 
Osim navedenog u 2020. godini postignuta su dva državna rekorda, odbranjena je šampionska titula u disciplini pištolj središnjeg paljenja na Prvenstvu Srbije, osvojena šampionska titula u disciplini mešovitih parova na Prvenstvu Srbije i osvojeno je više od 30 pojedinačnih i ekipnih medalja. Kao članovi reprezentacije Srbije, strelci „Akademca“, osvojili su dve ekipne medalje na Evropskom prvenstvu u Vroclavu.


 
Na pojedinačnim rang listama najuspešnijih strelaca u 2020. godini našli su se pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, u kategoriji pištolj seniorke vojni službenik Jasmina Milovanović – 3. mesto i u kategoriji pištolj seniori vojni službenik Dimitrije Grgić – 3. mesto i poručnik Petar Nikolić – 4. mesto.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: