Upoznajte novu evropsku šampionku, naslednicu Ivane Španović! (VIDEO)

Upoznajte Milicu Gardašević – Nova Ivana Španović će tek pokazati da je spremna za velika delaMilica Gardašević najavila je blistavu atletsku budućnost evropskim zlatom, a po povratku iz Italije došlo je i vreme za sabiranje utisaka.

Ona je u Grosetu osvojila zlato skokom od 6,46, i to na Evropskom prvenstvu do 20 godina kao 18-godišnjakinja.

Dominirala je od početka takmičenja i podsetila na rane dane Ivane Španović sa beogradske Univerzijade 2009. gdoine.

Tada je Ivana sa 6,64 bila najbolja, pa je usledio vrtoglavi uspon karijere, a po povratku iz Groseta o podvizima Gardaševićeve govoriće predsednik ASS Veselin Jevrosimović, trener Marko Milinkov i selektor Edin Zuković.

– Sve čestitke njoj i treneru Marku Milinkovu, Milica je pokazala da je sjajan talenat, dobili smo veliku, veliku naslednicu Ivane Španović – rekao je Jevrosimović na početku okupljanja, a zatim je reč prepustio šampionki.

– Još sam pod utiskom, prezadovoljna sam. Atmosfera je bila sjajna, imala sam veliku podršku. Nadam se novim velikim rezultatima i rekordima. Ambiciozna sam i nadam se da ću doći do norme za Berlin. Sreća ima veliku ulogu ovde, pa ćemo videti – navela je Milica.

Njen trener Marko Milinkov nije oklevao, odmah je najavio visoke domete.

– Hvala na čestitkama, prezadovoljan sam jer je ovo kruna karijere. Rezultat je seniorski, a tek nas očekuju velika iskušenja. Nagovestila je da veoma brzo može postati vrhunska atletičarka. Skakaće još u avgustu dva ili tri puta, imaćemo malo jače mitinge i probaćemo da dođemo do norme za Berlin. Neka to bude kraj lepe bajke – poručio je Milinkov.

Utiske je sumirao i savezni selektor Zuković.

– Srećan sam i zadovoljan, idealno je završila juniosku karijeru, pokazali smo da smo dobro radili, juniorska selekcija je od 2015. počela je da osvaja sve više medalja. Elzan Bibić je dominirao, a sada i ona u novosadskoj disciplini skoku u dalj. Iza njih je bio težak rad, preležali su dečje bolesti. Milica može biti vodilja posle Ivane Španović – jasna je poruka Zukovića, posle čega je predsednik ASS Jevrosimović šampionki uručio buket cveća.

Za kraj, viđen je i šampionski selfi sa mladom nadom srpskog sporta.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: