UOČI NOVOG KOLA LIGE ŠAMPIONA U FUDBALU: Crvena zvezda na važnoj prekretnici

Ne može jedan dobar rezultat da „zamaže oči” navijačima, ukoliko prvak sutra ne ostvari prvu pobedu u elitnom klupskom takmičenju.

Crvena zvezda je preksinoć oborila svetski rekord po broju ostvarenih pobeda kod kuće (121) čime se izjednačila sa velikim Realom. Ali, to kao da u ovom trenutku ne uveseljava posebno njene navijače, koji su zabrinuti za sadašnju sudbinu kluba. Nigde u sportskom svetu pa i kod nas, ne postoji imunitet na dobru igru! Svaka ekipa teži tom savršenstvu, ali, da bi se došlo do toga, potrebno je da se složi pravi mozaik. U Crvenoj zvezdi, koja je navikla da vlada na ovdašnjem fudbalskom polju, da ruši rekorde i iznova postavlja nove standarde i ciljeve, kako bi zadovoljila apetite armije vernih navijača, svesni su da je došao važan trenutak. Kada prvak mora da podigne glavu, da što pre izađe iz rezultatske krize, jer, rivali opasno beže iz dana u dan, iz nedelje u nedelju…

Za razliku od drugih sportova u mnogobrojoj porodici Zvezdine familije, fudbal je oduvek imao počasno mesto. Tako je i danas, pa otuda i ne čudi što su navijači posebno „alergični” kada njihovoj ekipi ne ide. Na sam dan utakmice sa Radnikom vođe navijača su ostavile poruku igračima i stručnom štabu ali i upravi da se, kako kažu, ne „igraju” sa svetlom tradicijom najboljeg srpskog kluba. Svi zajedno, dobili su prvu „javnu opomenu” posle remija sa TSC-om, pa sada ostaje da se vidi hoće li se fudbaleri i dalje igrati sa živcima onih ljudi koji su u svakom trenutku uz ekipu.

Pobeda nad timom iz Surdulice, koji je u Beograd stigao sa dna tabele, važna je sa psihološkog aspekta. Ali, u Zvezdinoj igri i dalje ima povremenih padova. Neki pojedinci kao da još uvek ne shvataju kolika je odgovornost kada se nosi Zvezdin dres. Iako postoji ogromna želja da se kriza što pre prevaziće, igrači često prave početničke greške, koje očigledno dolaze iz straha da se ne dogodi novo posrnuće. Da li su navijači izvršili pritisak ka Baraku Baharu kada se pred prekjučerašnji meč odlučio da na klupi ostavi skupoceno pojačanje u napadu Endiaja ili najskupljeg fudbalera kojeg je Zvezda ikada imala Korejca Hvanga?

Poznato je da Barak Bahar ne voli preveliki publicitet. Da je uglavnom „kao kornjača” zatvoren i da često njegovi pomoćnici komuniciraju sa igračima tokom meča. Prošlo je čini se dovoljno vremena za adaptaciju, a da izraelski stručnjak još uvek ne pronalazi sebe u ovoj novoj sportskoj sredini. Koliko god se trudio. A na tome mu niko ne može zameriti. Ta ogromna ljubav prema zemlji odakle je došao u Srbiju, je izgleda najveća barijera da se potpuno perepusti uživanju u radu sa najboljih klubom u ovom delu Evrope, a da ne male brige ostavi za sobom.  Niko ne može da ospori da Bahar ne daje sve od sebe kako bi podigao Crvenu zvezdu, ali, ponekad nije dovoljna samo želja…

Ideja da sa Kangvom i Kangom započne utakmicu sa Radnikom bila je više nego uspešna. Stari i provereni tandem na sredini terena je pokazao da stare fudbalske vrednosti ne odumiru tako lako. Sa druge strane i Žan Filip Kraso je pokazao da na njega Bahar može da računa, a šta će biti sa Stamenićem, Hvangom ili Endiajem ostaje da se vidi bar do sutra veče. Pod velikim znakom pitanja je i status Aleksandra Kataia koji nikako da se oporavi posle povrede.

Već sutra prvaka očekuje novi evropski izazov. U Beograd stiže RB Lajpcig, koji se prošle nedelje „sapleo” od Majnca. Možda bi zato Bahar mogao da uzme bar jedan deo taktike od tima koji se grčevito bori za opstanak u Bundesligi. Jer, ovo je na neki način važna prekretnica, ne samo za igrače i trenera već i čitav klub, koji je na početku sezone najavljivao velike rezultate. Od kojih, bar za sada, nema ništa, ukoliko se nešto značajnije ne promeni. Česti razgovori pojedinih članova uprave sa uglednim navijačkim vođama na Senjaku, za sada ne daju neke velike rezultate.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: