Univerzitetska reprezentacija Srbije otputovala u Kinu

Univerzitetska košarkaška reprezentacije Srbije otputovala je u Kinu gde će učestvovati na turnirima u Dalijanu i Šenženu što će im biti generalna proba pred start letnje Univerzijade koja se od 19. do 30. avgusta održava Tajpeju

U Dalijanu rivali Srbije biće Crna Gora, Litvanija i tim kineske CBA lige. U Šenženu će umesto Litvanije učestovati selekcija Letonije, dok će protivnici biti isti, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Izabranici selektora Zorana Todorovića pripremali su se u Zrenjaninu, a 2. avgusta odigrali su i kontrolnu utakmicu protiv A reprezentacije Srbije.

Todorović je podsetio koliko je imao problema zbog otkaza prvobitno pozvanih igrača, ali je istakao da igračima koji su u timu to nije smetalo da dobro rade na pripremama i pokažu „koliko im je stalo do nacionalnog dresa”.

– Očekuju nas veliki izazovi. Dalek put u Kinu, šest napornih utakmica, gde moramo što bolje da rasporedimo snage i sačuvamo se od povreda kako bismo spremni dočekali start Univerzijade što nam je primarni cilj. Učinićemo sve da budemo među prve dve ekipe i tako izborimo plasman u eliminacionu fazu – rekao je Todorović.

Reprezentacija Srbije se na Univerzijadi nalazi se u grupi sa selekcijama Mađarske, Južne Koreje, Letonije, Meksika i domaćina Tajpeja.

Na turnirima u Kini i na Univerzijadi igraće: Strahinja Jovanović (OKK Beograd), Veljko Brkić (Mladost Zemun), Milenko Veljković (Mladost Zemun), Marko Tejić (Mega Bemaks), Nemanja Nenadić (Dunav Banovci), Nikola Pavlović (Smederevo), Ilija Đoković (Borac), Aleksa Nikolić (SAD), Andrija Šarenac (SAD), Novak Topalović (SAD), Miloš Vraneš (SAD) i Andrija Matić (SAD).

Pored selektora Zorana Todorovića u stručnom štabu Univerzitetske reprezentacije Srbije nalaze se njegovi pomoćnici Ivan Smiljanić i Marko Dimitrijević, lekar dr. Milan Mirković i fizioterapeut Mihajlo Mihajlović.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: