UFC: Miočić odbranio titulu nokautom u prvoj rundi

Nokautom odbranio titulu – Američki ultimejt fajter hrvatskih korena Stipe Miočić odbranio je titulu UFC šampiona u teškoj kategoriji u Dalasu.

Miočić je u borbi večeri na UFC 211 nokautirao Žuniora dos Santoša već u prvoj rundi, udarcem desnom rukom posle dve i po minute borbe.

Momak hrvatskog porekla je treći put u karijeri rešio borbu u prvoj rundi, a Brazilcu se revanširao za pored od pre dve i po godine.

„Radili smo na ovome deset nedelja. Napredovao sam u svemu od prošle borbe – samopouzdanje, kardio, tehnika, sve je bolje. On je neverovatan borac i sjajan čovek. Prošli put sam mnogo grešio, početnički, sada sigurno nisam to ponovio“, rekao je Miočić.

Borac iz Ohaja je drugi put odbranio titulu čime je ušao u uzak krug boraca koji su uspeli da udare isto u UFC istoriji – Rendi Kotur, Andrej Arlovski, Tim Silvija, Brok Lesnar i Kejn Velaskes.

Nije sigurno s kim će se Miočić boriti u sledećem meču. Bivši šampion Fabrisio Verdum (21-6-1), kojem je Miočić oduzeo titulu prošle godine, mogao bi da dobije revanš ako pobedi Alistara Overema na UFC 213 u julu.


  • Miočić je u 19 borbi u karijeri ostvario 17 pobeda (13 nokautom) uz dva poraza. Pobeda nad Dos Santosem mu je peta u nizu.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: