Bivši funkcioner FSS naglasio je da u evropskoj kući fudbala ne razmišljaju o regionalnoj ligi

Nekadašnji generalni sekretar FSS Zoran Laković, imenovan za direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, ukazao je na činjenicu da je priča oko regionalne fudbalske lige bez osnova dobila prostora u medijima.

– Ukoliko želi da pokrene bilo koje ozbiljno takmičenje pod pokroviteljstvom, UEFA ga sigurno neće promovisati preko bilo kog tehničkog direktora i savetnika nekog predsednika u regionu – rekao je Laković u opširnijem intervjuu za “Žurnal“.

Umesto toga, evropska kuća fudbala planira da pokrene novo reprezentativno kvalifikaciono takmičenje – Ligu nacija.

– UEFA je otvorena za sve nove načine organizovanja. Ako pogledamo samo unazad desetak godina, ne postoji segment koji UEFA nije nadogradila. Kada su nacionalni savezi u pitanju, UEFA će 2018. pokrenuti jedno novo takmičenje; Ligu nacija, koja će dati prohodnost ka Evropskom i Svetskom prvenstvu – rekao je bivši funkcioner FSS, dodavši:

– Pravi se nova Liga nacionalnih saveza gde će reprezentacije biti podeljene u četiri nivoa. Kada smo pre nekoliko godina krenuli u taj projekat, ja sam tada bio sa druge strane, vrlo je bilo transparentno. Prvo je bila komunikacija unutar UEFA zatim sa savezima, pa sa klubovima, igračima, svima čanovima UEFA i onda se izašlo u medije – rekao je Zoran Laković.

Kako vam se čini ideja o Ligi nacija?

(Telegraf.rs)

Ostavi komentar

Translate »