UEFA odlučila da se Evropsko prvenstvo održi u 12 gradova

Evropska fudbalska federacije ponovila je da se obavezala da će Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije kovida 19 pomereno sa prošle na leto ove godine, biti održano u 12 gradova prema ranije objavljenom rasporedu.

Čelnici Uefe su se sastali s predstavnicima 12 domaćina organizatora EVRO 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi trebao da se održi na leto.

„Uefa se obavezala da održi EVRO u 12 prvobitno planiranih gradova. EVRO je glavno takmičenje reprezentacija u Evropi i važan je izvor finansiranja za osnovni i širi fudbalski razvoj“, rekao je predsednik krovne fudbalske organizacije Starog kontinenta, Aleksander Čeferin.

Dodao je, prenosi Hina, kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formulišu tačnu sliku o tome što će biti moguće u junu i julu.

„Navijači su veliki deo onoga što fudbal čini posebnim, a to vredi za EVRO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione“, naglasio je predsednik Uefe.

Iz Uefe su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EVRO bi trebao da bude održan u 12 gradova domaćia – Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: