UEFA: Ništa od Regionalne lige!

Prvi čovek UEFA ističe da nema istine u nedavnim tvrdnjama medija

Regionalna liga se neće igrati! Barem tako kaže predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji je demantovao sve natpise medija u poslednjih nekoliko dana.

Čeferin je naglasio da su domaća takmičenja temelj fudbala u Evropi.

Nema istine u nedavnim tvrdnjama o osnivanju tzv. Balkanske lige. Za razliku od onoga što je napisano u nekim medijima, nije donesena nikakva odluka UEFA u vezi sa stvaranjem takvog prvenstva – rekao je Slovenac i dodao:

Iako su transnacionalna takmičenja pomenuta u nekim slučajevima trenutno ne postoje konkretni predlozi. Svaku takvu ideju bi razmatrala UEFA ukoliko inicijativu pokrenu nacionalni savezi.

Čeferin je istakao da nema u planu da uvede video tehnologiju (VAR) u evropski fudbal.

Krovna fudbalska organizacija FIFA koristila je VAR u pojedinim prijateljskim utakmicama i na Svetskom prvenstvu za klubove u Japanu, gde je mađarski arbitar Viktor Kasai prvi dosudio penal na osnovu video snimka u polufinalnom meču Kašime i Atletiko Nasionala.

Moramo da budemo oprezni sa video tehnologijom. Za UEFA i mene, za sada to je samo eksperiment. Nije u potpunosti jasno da li će se se koristiti, ali videćemo šta će se desiti u budućnosti. Nemamo u planu da je usvojimo – rekao je Čeferin.

Slovenac je ranije bio i protiv ideje FIFA i predsednika Ðanija Infantina da se proširi broj reprezentacija na Svetskom prvenstvu, o čemu će se diskutovati 9. i 10. januara naredne godine.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: