Sve utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija, koje se igraju ove nedelje, počeće minutom ćutanja za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, odlučila je evropska kuća fudbala. Pored toga Uefa je dala početnu donaciju od 200.000 evra za saniranje posledica, piše dnevni sportski list Sport.

Minut ćutanja pre početka „održaće se na četiri prve utakmice osmine finala Lige šampiona, u osam utakmica prve utakmice plej-ofa eliminacionih utakmica Lige Evrope i u prvim utakmicama plej-ofa Lige Konfeencija“, saopštila je Uefa.

„Tokom ceremonije pred utakmicu i minute ćutanja, na terenu će biti istaknut komemorativni transparent sa porukom „Mi smo zajedno sa vama“ na turskom i arapskom jeziku. Poruku će takođe prikazivati TV emiteri i na ogromnim ekranima na svakom stadionu.

LED table oko stadiona ostaće neosvetljene u trenutku tišine u znak najdubljeg saosećanja i pune podrške turskom i sirijskom narodu“, dodaje se u saopštenju.

Uefa je uplatila „početnu donaciju od 200.000 evra za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji“, dodajući svojoj izjavi da „crne trake mogu da se nose po diskrecionom nahođenju timova i sudija“.

Broj žrtava u Turskoj i Siriji nakon katastrofalnog zemljotresa u ponedeljak dostigao je najmanje 36.217 prema zvaničnicima.

Ostavi komentar

Translate »