UEFA menja planove, šampionat samo u Rusiji, a ne u12 zemalja?

Evropska fudbalska federacija (UEFA) razmišlja da organizaciju predstojećeg šampionata Starog kontinenta poveri samo Rusiji, a ne da se održi u 12 zemalja, kao što je prvobitno bilo planirano

Evropsko prvenstvo je već odloženo na godinu dana zbog kovida-19 i trebalo bi da se održi sledećeg leta u 12 država. Međutim, pošto se zdravstvena situacija sve više komplikuje, strahuje se da organizacija EP na ovaj način neće biti moguća. UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a najozbiljniji je onaj da se kompletno domaćinstvo poveri Rusiji, koja se i sama ponudila za to. Iza ove zemlje je odlično organizovan Mundijal 2018. godine – navodi „Le Parizjen“.

Još dok je predsednik UEFA bio Mišel Platini odlučeno je da za ovaj EURO gradovi domaćini budu Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg. Ipak, od tada se situacija znatno promenila.

– Izvesno je da će Baku ostati bez organizacije zbog ratnog sukoba između Azerbejdžana i Jermenije u regionu Nagorno-Karabah. S druge strane, Rusija ima svu potrebnu infrastrukturu za EP. Ipak, u Nionu su pomalo sumnjičavi da li Kremlj lažira podatke o zaraženim od koronavirusa, pošto je u ovoj zemlji zvanično potvrđeno više od 1,6 miliona pozitivnih slučajeva i oko 29.000 preminulih. Brojke se svakodnevno preispituju, a UEFA će uskoro morati da donese konačnu odluku – piše „Le Parizjen“.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: