Udovičić: Trenirao sam u gorim uslovima nego danas

Trenirao sam i kad je bilo većih problema – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je privatizacija klubova jedna od mogućnosti za rešenje finansijskih problema.

Udovičić je istakao da je to decenijama unazad samo deklarativan stav klubova i primetio da mnogi i dalje žele da rukovode njima, uprkos velikim dugovima.

Nekadašnji vaterpolista Partizana je u u intervjuu za magazin „Srpska ekonomija“ dodao da je on trenirao u gorim uslovima nego što su oni danas.

„Što se privatizacije klubova tiče, ona jeste jedna od mogućnosti i rešenja, odnosno određen oblik svojinske transformacije. Međutim, to je decenijama unazad samo deklarativan stav klubova, realan konsenzus za to ne postoji. Nije problem klubova, pa i vaterpolo klubova, nastao u poslednje vreme, on se stvarao godinama. Nisam ja trenirao u idealnim uslovima u Partizanu, već i u gorim nego što su danas“, rekao je Udovičić.

On je podsetio na činjenicu da je samo država u poslednje četiri godine, na primer u vaterpolo, finansiranjem saveza, uložila više nego dvostruko sredstava u odnosu na period od 2010. do 2013. godine.

„Od odgovornosti ne bežim, ali briga o klubovima je nešto za šta su nadležni savezi i lokalne samouprave, ali i čelnici tih klubova. Zanimljivo je da, i pored takve situacije, ambicije i želje za rukovođenjem klubovima koji su u najvećim dugovima ne prestaju, a „prozvani” da reše probleme su uvek neki drugi, najčešće država. To mora da se promeni“, rekao je Udovičić.

Izvor i foto: B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: