Udovičić i Maljković posetili mlade sportiste u Karatašu

Posetili mlade sportiste – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Majlković obišli su mlade sportiste u Omladinsko-sportskom kampu Karataš.

„Rekonstrukcija Karataša jedan je od najznačajnijih infrastruktrurnih projekata ministarstva omladine i sporta. Mnogi nam nisu verovali, ali evo mi istrajavamo u kapitalnim investicijama. Ostvarujemo cilj i ovde okupljamo mlade iz cele zemlje. Ispunjavamo najvažniji zadatak, da se, pre svega mladima, vrati ovakav objekat od kojeg se mnogo očekuje. Karataš je već skoro pet decenija poznata destinacija specijalizovana za sportske pripreme. Kroz ovakve kampove rastu vrednosti sporta“, rekao je Udovičić.

On je dodao kako je objekat u Karatašu pravi primer kako se izgradnjom sportske infrastrukture ulaže u sportski turizam, ali i da se na pravi način ide prema cilju, odnosno decentralizaciji sporta kako bi sport približili svima.

„Namera nam je da unapređenjem sportske infrastrukture u Srbiji povećavamo kapacitete, obezbeđujemo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista“, poručio je Udovičić.

Sa druge strane, Maljković je istakao da je prijatno iznenađen onim što je video u Karatašu.

„Objekat je izuzetan i upravo ovo i jeste politika države, ministarstva i Olimpijskog komiteta, raditi na edukaciji sportista“, rekao je prvi čovek OKS.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: