Udovičić dodelio stipendije talentima: Budite pobednici

Stipendije iz Fonda za talente – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je na Kalemegdanu ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima Ministarstva omladine i sporta i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu

„Ove godine povećali smo broj stipendija za studije u Republici Srbiji, ovakvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje“, rekao je Udovičić.

On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije, a svako od njih je pojedinačno, najbolji ambasador svoje zemlje.

„Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji. Budite pobednici, pobedite svoje granice““, kazao je Udovičić, koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Fond je od 2008. godine, otkad je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, stipendirao više od 21.150 mladih talenata sa uloženih preko 5,5 milijardi dinara, dok se stipendije za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima dodeljuju u tri kategorije.

U 2017. godini za nosioce sportskih stipendija Ministarstva predložen je ukupno 391 sportista iz 49 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: