Nekadašnji selektor Zoran Gajić drugi je kandidat za upražnjenu poziciju predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

Delegati Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, kako sada stoje stvari, biraće 27. novembra između nekadašnjeg trofejnog selektora Zorana Gajića i jednog od naših najvećih asova svih vremena, Vladimira Grbića.

Dan pošto je Međuokružni odbojkaški savez Zaječara predložio Grbića za novog predsednika OSS, Okružni odbojkaški savez Valjeva, na čelu sa Zoranom Obrenovićem, kandidovao je Zorana Gajića (57).

Gajić je od 1995. do 2001. godine predvodio reprezentaciju SR Jugoslavije do prvih medalja na međunarodnoj sceni i pomogao da se naši odbojkaši ustale u evropskom i svetskom vrhu.

Najznačajniji uspesi „plavih“ pod njegovim vođstvom su zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, bronza iz Atlante 1996, srebro na Svetskom prvenstvu 1998. i titula evropskog šampiona osvojena 2001. godine u Ostravi.

Njegov rival na predstojećim izborima, Vladimir Grbić, bio je neizostavni član nacionalnog tima na svim pomenutim takmičenjima, a trenutno je potpredsednik OSS.

Regionalni odbojkaški savezi i udruženja mogu da predlažu nove kandidate do 23. novembra u ponoć.

Doskorašnji predsednik OSS Nenad Golijanin smenjen je zbog uzdržanog stava na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) kada se na dnevnom redu našlo pitanje prijema Kosova, otcepljene srpske pokrajine. Na funkciji je proveo manje od šest meseci.

Izvor

Ostavi komentar

Translate »