Ubović sedam godina čekao šansu da debituje na SP: Želim i ja zlato

Konačno debituje – Ne mogu da opišem radost kada sam saznao da ću igrati. Verujem da ću opravdati poverenje i da ćemo obradovati naciju – poručio je Nemanja

NEMANjA Ubović je od 2010. na pripremama vaterpolista. I sve vreme je strpljivo čekao šansu da debituje na nekom velikom takmičenju. San mu se ostvario pre nekoliko dana u Kečkemetu, kada je selektor Dejan Savić saopštio sastav tima koji će od 17. jula na SP u Budimpešti braniti zlato iz Kazanja.

  • Ne mogu da opišem trenutak kada mi je selektor rekao da idem na SP. To je nagrada za višegodišnji trud, nešto što sam dugo čekao da se ostvari. Verujem da ću opravdati poverenje i da ćemo obradovati naciju sa još jednim zlatom – ističe Ubović.

Dete Beograda je u nacionalni tim pozvao još 2010. tadašnji selektor Dejan Udovičić. Ubović je uvek bio među 15-16, tako da je imao priliku da se raduje titulama u Svetskoj ligi i na Svetskom kupu 2014.

  • Vidi se da je upornost bila opravdana. Sve to vreme Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su igrali na vrhunskom nivou. Tek odlaskom Nikića otvorilo se mesto, ali i sada sam, zbog jake konkurencije, morao da se dokazujem na svakom treningu. Svako okupljane reprezentacije doživljavao sam kao veliki motiv za dokazivanje – naglašava Ubović.

Nemanja jedva čeka da počne šampionat sveta i ne krije da su ambicije velike:

  • Vaspitani smo tako da na svakom takmičenju damo maksimum i da idemo na najsjajnije odličje. Znam da nije lako braniti titule, ali se nadam da ćemo nastaviti zlatni niz od 2014.

U grupi su, osim Južne Afrike, i Španija i Grčka:

  • Na početku imamo lakog protivnika, koji je i velika nepoznanica. Već sa Špancima i Grcima neće biti lako, ali je veoma važno da i njih pobedimo, kako bismo se izborili za lakši put u četvrtfinalu. Ali ćemo, kao i uvek, ići iz utakmice u utakmicu.

FALE TRI KRUNE
U SRBIJI, Ubović (26) je igrao i za Vojvodinu. Sa Barselonetom je osvojio Ligu šampiona, a sa Brešom Evrokup. Letos je prešao u mađarski OSC.
– Imam sve klupske titule, a sa reprezentacijom Svetsku ligu i Svetski kup. Nedostaju mi najvažnije titule, olimpijsko, svetsko i evropsko zlato. Nadam se da ću se pridružiti asovima koje su osvojile sve – kaže Ubović.

Izvor i fotoo Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: