U Trsteniku održano takmičenje u sportskom obaranju ruke

TRSTENIK – Internacionalno takmičenje u sportskom obaranju ruku drugi „Lazarev megdan“, održano je u Trsteniku.

Nastupilo je 26 takmičara iz Srbije, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Crne Gore, a publika je imala priliku da vidi borbe 13 super parova, a u svakom je bio po jedan takmičar iz Srbije, rekao je Nenad Smiljković iz trsteničkog kluba „Huk“ koji je organizator „Lazarevog megdana“.

„Samu ideju smo uzeli od organizatora sličnog takmičenja u Poljskoj, i praktično smo iskopirali od njih. Ovo su ujedno i kvalifikacije za turnir u Poljskoj sledeće godine, a takmičiće se dve najbolje reprezentacije“, rekao je Smiljković.

Na takmičenju u Trsteniku su nastupile i dve žene.

Jelena Uzelac iz Novog Sada, kaže da se poslednjih godinu dana bavi obaranjem ruke i da je već bila prvakinja u Srbiji u svojoj kategoriji.

„Kod ovog sporta me privukla borba za opstanak. Potrebno je puno raditi i vežbati, i potrebno je puno odricanja“, rekla je Uzelac.

Vicešampion na poslednjem Svetskom prvenstvu i Balkanski prvak Detelin Jončev rekao je Tanjugu da se profesionalno bavi obaranjem ruke poslednjih nekoliko godina i da je takmičenje u Trsteniku ozbiljno.

„Dosta dobrih takmičara je došlo u Trstenik. Takmičari iz Srbije su jako dobri u obaranju ruke, i nije nimalo lako pobediti ih“, rekao je Jončev.

Prvi „Lazarev megdan“ održan je decembra prošle godine u Kruševcu, a nastupilo je 26 takmičara iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Obaranje ruku se organizuje u šest težinskih kategorija, a svaka borba ima šest rundi.

Takmičari iz Srbije redovno učestvuju na turnirima Balkanske lige.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: