U nedelju na Savi Međunarodni plivački maraton: U „Trci mira“ 15 maratonaca

Plivački maraton na Savi – Međunarodni plivački maraton “Jarak – Šabac”, rekom Savom na stazi dugoj 19 kilometara od sremskog sela Jarka do plaže “Stari grad” u Šapcu, biće održan u nedelju 6. avgusta. Snage će odmeriti 15 plivača iz Češke, Italije, Rusije, Hrvatske i Srbije, a među maratoncima je sedam žena

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući,maratonac i direktor maratona Vojislav Mijić objasnio je da je ove godine takmičara nešto manje, a razlozi su brojne manifestacije u okruženju, kao i to što šabački maraton više nije u kalendaru FINA.

  • Za sada imamo 15 kvalitetnih plivača, što je sasvim dovoljno da održimo tradiciju u Šapcu. Nažalost, grad nema domaćeg predstavnika već nekoliko godina, zato što je maratonsko plivanje u Šapcu na vrlo niskim granama – rekao je Mijić.

Mijić je podsetio da je maraton osam godina bio u svetskom kupu FINA federacije, ali, kako kaže, troškovi su preveliki. Ovogodišnji nagradni fond u Šapcu biće 4.200 evra, i praktično, osim smeštaja plivača, grad neće imati drugih većih izdataka.

Direktor Turističke organizacije Šapca (TOŠ) Srđan Mitrašinović, najavio je bogat program na plaži u Šapcu. U subotu posle podne u “Starom gradu” biće organizovano takmičenje u pripremanju ribljeg kotlića. U nedelju je demonstracija streličarskih veština, kajakaške trke, državno prvenstvo u rvanju na pesku..

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: