Grad Konjic je u subotu bio domaćin Balkanskog prvenstva u bodibildingu i fitnesu na kojem su nastupili takmičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije Italije, Moldavije i Mađarske, piše Hype BiH.

Takmičenje koje je održano u kino sali Narodnog univerziteta Konjic otvorio je Zlatan Saračević, poznati bh.sportista, olimpijac, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Konjicu, te mnogo uspjeha u takmičenju, koje se prvi put održava u ovom gradu zahvaljujući uspjesima Konjičanina Adnana Alagića, osvajača prestižnih nagrada na svjetskim i evropskim takmičenjima u bodybuildingu i fitnesu.

Najuspješniji na prvenstvu, koje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji u 30 različitih kategorija je Ivan Marinković iz Srbije. Marinković je apsolutni pobjednik ovog prvenstva, u kategoriji, Mr. Atletic i Mr.Bodibilding preko 80 kg, a najboljim je proglašen i u smotri pojedinačnih pobjednika.

Predsjednik Svjetske IBFF Federacije, Duško Madžarević, pohvalivši organizaciju prvenstva u Konjicu, kazao je da su ovom prilikom nastupili vrhunski takmičari i da su nijanse odlučivale o najuspješnijim.

Organizator takmičenja Adnan Alagić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu u Konjicu, naglašavajući značaj uspjeha bh. reprezentacije, koja je proglašena najuspješnijom ekipom takmičenja.

BONUS VIDEO:

Alagić je uručio zahvalnice za pruženu podršku gradonačelniku Grada Konjica Osmanu Ćatiću, te predstavnicima sportskih i drugih kolektiva i udruženja, te zaslužnim pojedincima.

Ostavi komentar

Translate »