U četvrtak počinju nadmetanja za Žaretov trofej

Sedmi po redu odbojkaški turnir „Memorijal Žarka Petrovića“, igra se od četvrtka do subote u maloj sali Spensa.
U ova tri dana takmičiće se ekipe bugarske Dobruđe, grčkih Olimpijakosa i Foinikasa, kao i domaćina Vojvodine.

Sportski direktor crveno-belih Nikola Marić kaže da je turnir najvažnija priprema uoči početka sezone.

  • Trudili smo se da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje. Dosta toga je urađeno, a u sklopu svega toga najvažnija priprema je upravo ovaj turnir, jer dolazi uoči početka sezone. Protivinci su uvek na visokom nivou, turnir je zavidnog kvaliteta i to treba da zanima novosadsku publiku. Isto tako je važno i to da smo dosta promenili ekipu, pa će veliki broj mladih igrača biti u prilici da pokaže potencijal. Svi oni zaslužuju podršku i nadamo se da će i to privući poklonike odbojke u Novom Sadu – istakao je Marić.

U prvim susretima u petak se sastaju Dobruđa – Olimpiakos od 17.30, odnosno Vojvodina i Foinikas od 19.30h. U petak igraju Vojvodina – Olimpijakos od 17.30, a Foinikas – Dobruđa od 19.30h. Poslednjeg dana turnira mečevi se igraju od 15h kada se sastaju Olimpijakos – Foinikas, a potom u 17h igraju Vojvodina i Dobruđa nakon čega će uslediti dodela priznanja. Konačan plasman se određuje na osnovu kompletnog skora učesnika.

Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Žarko Petrović, jedan od najboljih odbojkaša sveta, preminuo je 2007. godine u Novom Sadu u 43. godini.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 253 utakmice i osvojio bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996, na Svetskom kupu u Tokiju 1996 i na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine, kao i zlatnu medalju na Univerzijadi u Zagrebu 1987. Bio je predvodnik sjajne generacije koja je postala jedna od najboljih reprezentacija sveta. Nosilac je Nacionalnog priznanja za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta.

Karijeru je počeo u Bačkom Magliću, a od 18. godine je zaigrao za Vojvodinu sa kojom je osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije i dve titule pobednika Kupa.

Autor: 021.rs/foto: OK Vojvodina

Izvor 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: