Tumbaković prelomio: Mitrović i Tadić napadaju Škote!

Srbija i Škotska. Timovi dve zemlje, a samo jedna želja – pobeda, koja vodi na Evropsko prvenstvo.

Srbija – Škotska (početak u 20.45 po srednjeevropskom vremenu)

Pitanje je baš da li će Škoti, kako to njihova zvanična formacija ukazuje, igrati sa četvoricom igrača u odbrani. Jer, u poslednje vreme njihov selektor, Stiv Klark, obično koristi trojicu, pa može da se očekuje da kao poslednji bedem ispred golmana Maršala, junaka penal-pobede u polufinalu ovog baraža, budu Mektomini, Galaher i Tijerni, dok bi Robertson levo, a O’Donel desno špartali uz aut-liniju više kao članovi veznog reda, nego kao klasični defanzivci.

Evo i sastava Srbije za koji se opredelio selektor Ljubiša Tumbaković, koji ipak nije mogao da računa na nedovoljno oporavljenog kapitena Kolarova, pa ga u odbrani menja Gudelj, dok je Saša Lukić pomalo neočekivano dobio šansu u veznom redu:

U formaciji 3-5-2 za „orlove“ igraju: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Gudelj – Lajović, Nem. Maksimović, Milinković-Savić, Lukić, Kostić – A. Mitrović, Tadić!

Stiv Klark je odlučio da im suprotstavi foraciju 4-3-3 u sastavu Maršal – Robertson, Mektomini, Galager, O’Donel – Tierni, Mekdžin, Džek – K. Mekgregor, Dajks, Kristi.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: