Tucak: Moramo da budemo kao Srbija

Ivica Tucak selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske izneo je niz pohvala za selekciju Srbije, istakavši da želi da se njegov tim ugleda na olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka.

„Mentalno su veoma jaki, na njih ne utiču ni sudije, bura, kiša, igraju svoju igru. To želim da stvorimo i mi. Srpski vaterpolisti su veoma jaki ‘na nogama’ i jako pokretljivi u odbrani. Pozicioni napad i igrač više im deluju vrlo jednostavno, ali je efektno. To i jeste smisao sporta. Naša želja je da ih skinemo sa trona i to nije nemoguća misija, samo ćemo morati neke stvari u našoj igri da promenimo“, rekao je Tucak za hrvatske Sportske novosti.

Tucak, čija selekcija je poslednji put protiv Srbije ubedljivo izgubila 11:7 u finalu Olimpijskih igara, smatra da Hrvati moraju da promene odnos u igri prema Dušanu Mandiću i Filipu Filipoviću.

„Kada izgubite od istog protivnika dva ili tri puta zaredom, ubedljivo, onda je jasno da nešto mora da se menja. Dođe li do te utakmice, sigurno ćemo promeniti nešto“, zaključio je Tucak.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: