TSS: Dovoljno je reći Ana – naša jedinstvena šampionka

Teniski savez Srbije je zahvalio Ani Ivanović na svemu što je učinila za srpski tenis i poželeo joj sve najbolje u životu koji je očekuje posle okončanja igračke karijere. TSS podseća na to da je Ivanovićeva ostvarila 20 pobeda igrajući za reprezentaciju Srbije u FED kupu i da je bila prva srpska teniserka na čelu VTA liste.

„Odajući duboku zahvalnost Ani Ivanović na svemu što je učinila za srpski tenis, ne možemo da se ne osvrnemo na njene blistave trenutke na terenima širom sveta, koji su naciju podizali na noge, a ime naše zemlje upisivali u sam vrh ovog sporta u ženskoj konkurenciji. Od časa kada je, posle velike borbe, stigla do finala Vimbldona za juniorke, pa do istorijskog osvajanja trofeja na Rolan Garosu, utirala je put slave i postala legendarna sportska diva u žiži zanimanja svetske javnosti, donoseći popularnost i našem tenisu i našoj zemlji. Postala je naš znak prepoznavanja u svojevrsnoj sportskoj diplomatiji“, ističe se u pismu TSS koje je potpisao predsednik Mirko Petrović.

TSS podseća na to da je Ivanovićeva ostvarila 20 pobeda igrajući za reprezentaciju Srbije u FED kupu i da je bila prva srpska teniserka na čelu VTA liste.

„Pojavom i šarmom, teniskim temperamentom i borbenošću, plenila je i ljude kojima tenis dotad nije bio blizak, doprinoseći tako da i sam sport kojim se bavi dobije više poklonika. Želimo da još jednom kažemo veliko hvala Ani Ivanović i da joj poručimo da u svakom trenutku bude svesna da je u istoriji srpskog i svetskog tenisa, na terenu i u javnosti, bila i ostala jedna i jedinstvena, naša šampionka za koju je dovoljno reći Ana, bez pominjanja prezimena, pa da svako zna na koga se misli. Takvu čast malo ko je imao, a Ana ju je sasvim zaslužila. Želimo joj sve najlepše u porodičnom životu i svim daljim aktivnostima kojima će posvetiti svoje vreme i trud“, zaključuje se u pismu.

Iz vremena kada je ispisivala istoriju našeg i svetskog tenisa...

Iz vremena kada je ispisivala istoriju našeg i svetskog tenisa…

Ivanovićeva je pre dva dana okončala igračku karijeru, tokom koje je osvojila 15 titula, uključujući i Rolan Garos 2008, zaradila više od 15 miliona dolara, a sa reprezentacijom Srbije stigla do finala FED kupa 2013. godine.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: