Trostruka pobeda Mercedesa na kraju sezone!

Valteri Botas, vozač Mercedsa, pobedio je na poslednjoj trci sezone Velikoj nagradi Abu Dabija, dok je Luis Hamilton još ranije obezbedio šampionsku titulu.

Finac je bio najbrži u kvalfikacijama i kao prvi je startovao na stazi „Jas Marina“. Botas je dobro krenuo i do kraja trke je održavao prednost.

Drugi je na cilj stigao Lusi Hamilton, koji se čini da nije forsirao, non-stop je bio blizu svog timskog kolege, ali nije želeo ni da pokuša da ga obiđe.

Odmah iza dvojca iz Mercedesa, završili su vozači Ferarija, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Prvih deset su kompletirali Ferstapen, Huklenberg, Peres, Okon, Alonso i Masa.

Završena je još jedna sezona Formule 1, a šampion je stari Luis Hamilton. Ovo je četvrta titula Britanca u karijeri čime se izjednačio sa Sebastijanom Fetelom. Nemac je završio drugi, treći Botas, dok je četvrti u generalnom plasmanu Kimi Raikonen.

U poretku konstruktora Mercedes je slavio ispred Ferarija, čime su došli do triple u poslednjoj trci sezone: Botas je pobedio na VN Abu Dabija, a osvojili su šampionat u poretku konstruktora i vozača.

Formula 1, konačan poredak:

Hamilton 363
Fetel 317
Botas 305
Raikonen 205
Rikardo 200

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: