Trojica srpskih veslača na Svetskom kupu u Poznanju

SK u Poznanju – Dve posade predstavljaće Srbiju od 16. do 18. juna na Svetskom kupu u Poznanju, dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović. Sa njima je i trener Nebojša Ilić. Srpski veslač Miloš Vasić rekao je da će zajedno sa Nenadom Beđikom u dvojcu bez kormilara bez opterećenja učestvovati na Svetskom kupu u poljskom Poznanju, ali da će učiniti sve da se plasira na pobedničko postolje i što bolje se pripremi za Svetsko prvenstvo u SAD.

Srpski dvojac pokušaće da nastavi niz osvajanja medalja velikim međunarodnim takmičenjima. Na Svetskom kupu u u Beogradu, početkom maja, Vasić i Beđik su osvojili srebro, a krajem tog meseca na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama osvojili su bronzu.

„Iako u Poznanj putujemo bez bilo kakvog opterećenja uradićemo sve što je do nas da se i na ovom međunarodnom takmičenju domognemo postolja. Odlično smo radili nakon šampionata Starog kontinenta u Češkoj, posebno na nekim delovima zaveslaja koji nam nisu bili tehnički savršeni. Čamac ide dobro, a spremni smo da se ponovo uhvatimo u koštac sa svetskom konkurencijom. U Poznanju će nastupiti 15 dvojaca bez kormilara“, rekao je Vasić, saopštio je Veslački savez Srbije.

Na Svetskom kupu će učestvovati 233 posada iz 39 zemalja.

„Nama je Svetski kup u Poznanju poslednje takmičenje u ovom delu sezone. Posle njega sledi mali predah, a nakon toga počinjemo da se pripremamo za Svetsko prvenstvo za seniore u SAD krajem septembra. Taj šampionat nam je cilj svih ciljeva u ovoj sezoni, a dobri rezultati u Poljskoj biće nam samo dodatni podstrek u napornim treninzima koji nas očekuju“, naveo je Vasić.

Za medalje u skifu u Poznanju će se boriti 22 čamca, među kojima će biti i pojedini olimpijski i evropski vicešampioni i finalisti Olimijskih igara u Rio de Žaneiru.

Srpski skifista Marko Marjanović rekao je da je i više nego zadovoljan polusezonom.

„Trudiću se da napravim korak napred i da podignem lestvicu kvaliteta u odnosu na Svetski kup u Beogradu i Evropsko prvenstvo u Račicama na kojima sam osvojio drugo, odnosno sedmo mesto. Na taj način bih napravio odličnu uvertiru za Svetsko prvenstvo, budući da će mi Svetski kup u Poznanju biti poslednji veliki test za to takmičenje. Konkurencija će biti paklena, kao što je, uostalom, uvek slučaj u skifu. Nastupiće i neke prekookeanske zemlje s čijim se predstavnicima do sada nisam takmičio. Ne obazirem se na rivale. U dosadašnjem delu sezone sam dokazao da pripadam vrhu, a verujem se da ću to učiniti i u Poznanju“, naveo je Marjanović.

Kvalifikacije i trke repesaža u Poznanju zakazane su za petak. Polufinala, C i D finala na programu su dan kasnije, dok će se u nedelju voziti A i B finala.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: