Troicki preko Travalje do trećeg kola

Preko Travalje do novog kola – Troicki:Travalja 3:0 (7:6, 7:5, 6:0). Viktor Troicki se plasirao u treće kolo savladavši Italijana Stefana Travalju posle velike borbe u tri seta i dva sata i šest minuta igre. U narednom kolu naš teniser će se sastati sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom.

Velika borba u tri seta pripala je našem Viktoru Troickom. Italijan je pružio veliki otpor u prva dva seta, ali je naš teniser bio sigurniji u odlučujućim momentima i stigao do zasluženog trijumfa i plasmana u treće kolo.

Velika borba u prvom setu: Viktor je u dva navrata dolazio do brejka prednosti, ali je Italijan uspeo da uzvrati već u narednom gemu, tako da je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu naš teniser je u tri navrata stizao do mini-brejka prednosti, Travalja je u dva navrata uspeo da vrati izgubljeni servis. Treći put nije imao priliku za popravni, pa je Troicki dobio taj period sa 8:6.

Igrači su nastavili sa borbom i u drugom setu. Ovog puta oba tenisera su čuvala svoj servis. Tako je bilo sve do finiša seta. Pri rezultatu 5:5, Viktor uspeva da oduzme servis protivniku. Potom je naš teniser bio siguran na svoj servis za konačnih 7:5 u drugom setu.

U trećem setu na terenu je bio samo jedan teniser – Viktor Troicki. Naš teniser nije dozvolio protivniku da osvoji ni utešni gem, ekspresno rešava treći set u svoju korist sa 6:0.

Naredni Viktorov protivnik biće Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je sa 3:1 (3:6, 6:1, 7:6, 6:2) savladao Čeha Tomaša Berdiha.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: