Troicki: Možemo do trofeja!

Prvo što sam uradio je da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili, rekao je novi selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.

On je gostujući na RTS-u pojasnio situaciju kako je došlo do toga da nasledi Nenada Zimonjića, koji je prethodno izjavio da je imao želju da nastavi i da je iznenađen smenom.

„Kada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem – napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno. Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju, novi početak”, istakao je Troicki, prenosi Tanjug.

Dodao je da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

„Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi”, rekao je Troicki.

Nije neobična situacija u svetskom tenisu da igrač koji je još aktivan sedne na klupu nacionalnog tima, tako je uostalom počeo i Zimonjić, ali Troicki ističe da svi oni u nekom trenutku karijere osete čari trenerskog posla.

„Kao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga, samo možda u malo službenijem obliku”, kazao je on.

Novi posao, kako ističe Troicki, predstavlja kraj igračke karijere samo u Dejvis kupu.

„Neću više igrati u tom takmičenju. Odlučio sam da ustupim mesto mlađima i trenutno bolje plasiranima. Verujem u njih, zato sam i prihvatio ovu odgovornost da budem na čelu reprezentacije. Mislim da ponovo možemo da osvojimo”, zaključio je Troicki.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: