Trener Olimpika iz Marseja Viljas Boas ponudio ostavku pa dobio otkaz!

Mesecima je haotično stanje u Olimpiku iz Marselja, a situacija je kulminirala dolaskom Olivijea Nčama, kojeg trener Andre Viljas Boas nije želeo.

Portugalski stručnjak je ponudio ostavku jer je klub doveo na pozajmicu Olivijea Nčama iz Seltika, čemu se on protivio, a za transfer je saznao iz medija.

„Nemam ništa sa tim transferom, saznao sam na internetu kada sam se probudio. On je igrač za kojeg sam precizno rekao – ne. Ponudio sam ostavku jer se ne slažem sa sportskim sektorom. Ne želim ništa od kluba, ne želim ništa od vlasnika. Samo želim da odem“, izjavio je Portugalac na konferenciji za medije. 

On je otkrio i da se nije pitao prikom odlaska Nemanje Radonjića u Hertu.

„Izneo sam mišljenje o potencijalnoj zameni za Sansona, ali ne mogu da prihvatim da me niko ne obavesti. Tako je bilo i za Radonjića – saznao sam tog jutra“, rekao je Viljas Boas.

Posle izlaganja, nije se dugo čekalo na dramatičan odgovor iz kluba.

„Olimpik je otpustio trenera Andrea Viljasa Boasa. Ovakav potez je bio neizbežan, nakon akcija koje mogu da naškode instituciji kakva je Olimpik i svim zaposlenima koji je svakodnevno brane“, navodi se u saopštenju.

Olimpik ima užasnu sezonu, nalaze se na devetom mestu na tabeli, a u prethodnih devet utakmica imaju samo jednu pobedu.

Grupnu fazu Lige šampiona su završili sa jednom pobedom i pet poraza.

Nekoliko sati pred početak utakmice protiv Rena, navijači Olimpika upali su u trening centar, bacali baklje i kamenice i na kraju se sukobili sa policijom.

Viljas Boas je u klub stigao 2019. godine, vodio je ekipu do drugog mesta, što je najbolji plasman u prethodnih sedam godina.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: