Trener  Denvera o Jokiću – „Neophodno je da odmori i „očisti” glavu i telo, a kasnije i ojača telo. Nikola mora da radi na snazi, duguje to timu“

Trener Denvera, Majk Meloun, savetovao je srpskog košarkaša Nikolu Jokića da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo i posveti se individualnom radu i fizičkoj spremi.

Meloun je, za razliku od kluba koji je dao dozvolu Jokiću da nastupi za nacionalni tim, rekao da bi za igrača Nagetsa bolje bilo odmori posle naporne sezone.

Odmor je najbolji lek, prošle godine Nikola je posle reprezentacije kod nas došao fizički i mentalno potrošen. Posle naporne ruki sezone otišao je u Srbiju i igrao kvalifikacije za Rio, a potom i na Igrama. Naravno da je teretana poslednje mesto koje je želeo nakon toga – rekao je Meloun američkim medijima.

On je dodao da je Jokić imao samo sedam dana odmora i da je to jedan od razloga zašto je tek od decembra igrao u pravoj formi, iako je tek tada dobio pravu minutažu od trenera.

Neophodno je da odmori i „očisti” glavu i telo, a kasnije i ojača telo. Nikola mora da radi na snazi, duguje to timu – poručio je trener Denvera, uz grešku jer je pomešao Srbiju i Hrvatsku kada je rekao da su izabranici Aleksandra Đorđevića na putu ka Riju eliminisali Italiju posle produžetaka.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »