Treće i deseto mesto za jedriličare Srbije

Jedriličarska ekipa kadeta Vojne akademije i pripadnika Vojske Srbije osvojila je treće mesto u kategoriji zemalja Mediterana i Crnog mora i deseto mesto na svetu na 33. Svetskom vojnom jedriličarskom prvenstvu, koje se održava u Italiji od 25. aprila do 2. maja.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Srbiju je predstavljala ekipa u sastavu – kapetan fregate Srđan Miljković, poručnik korvete Aleksandar Jovanović, potporučnik Nikola Popov i kadeti Nikola Radosavljević, Jelena Paunović i Uroš Kostić.

Na Svetskom vojnom prvenstvu u jedrenju učestovalo je 18 ekipa iz celog sveta. Zbog jakih olujnih vetrova i talasa visine i do četiri metra, treninzi i regate bili su odlagani dok se nisu stekli pogodniji vremenski uslovi. Održano je 39 trka, a posada iz Srbije jedrila je u 13 trka na Tirenskom moru.

Tokom boravka, srpsku delegaciju primili su gradonačelnik grada Livorna i načelnik Pomorske vojne akademije Italije, a u centru Livorna održana je parada svih delegacija koju su pozdravili brojni građani i mediji, piše u saopštenju.

Jedriličarska ekipa Vojske Srbije pripremala se na Savi i Dunavu na pozajmljenim jedrilicama beogradskih jedriličarskih klubova.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: