Babangida / Izvor: Foto: Youtube/AFC AjaxBabangida / Izvor: Foto: Youtube/AFC Ajax

Legendarni fudbaler iz Nigerije Tijani Babangida, koji je krajem prošlog i početkom ovog veka bio hit sa svojim nacionalnim timom, doživeo je nesreću u rodnoj Nigeriji, u kojoj je poginuo njegov rođeni brat Ibrahim, dok su on i žena prebačeni u bolnicu.

Babangida je sa svojim bratom Ibrahimom i svojom suprugom krenuo na jedan događaj, međutim, na autoputu su doživeli saobraćajnu nesreću.

Zbog nje se oglasio i Emanuel Babajaro, koji je izneo detalje ove tragedije.

Drugovi! Molimo se za Tijanija Babangidu i njegovu familiju, koja je doživela tragediju na putu Kaduna – Zarija. Ibrahim Babangida, mlađi brat Tijanija izgubio je život, dok je Tijani sa porodicom prebačen u bolnicu. Neka duša Ibrahima Babangide počiva u miru, amin – stoji u saopštenju.

Ibrahim je imao 47 godina u trenutku nesreće, a poznat je i kao fudbaler, koji je osvojio Svetsko prvenstvo do 17 godina sa Nigerijom 1993. godine u Japanu.

Njegov brat je daleko poznatiji, pošto je igrao za Rodu, Venlo, Ajaks, Genčlerbirligi, Vitese, Al Itihad i Čangčun, dok je upisao i 36 utakmica za reprezentacija Nigerije.

Osim njih dvojice u autmobilu se nalazila i supruga Tijanija, koja je takođe završila u bolnici, a kako kažu prvi navodi – oni su u kritičnom stanju.

Sport.org.rs/SrbijaDanas/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »