Toto Volf: Preticanje je veliki problem!

Preticanje je problem.Kako ga rešiti? – Iz Mercedes AMG Petronasa upozoravaju da otežano preticanje mogu da poprave jedino duže DRS zone

U taboru Mercedes AMG Petronasa vlada zabrinutost. Ferari je Nemce “uhvatio na spavanju” i u Melburnu pobedio na taktičkoj varci prilikom posete boksu. Nije li to prošle sezone bilo najjači adut ekipe Toto Volfa?
“Volim ja nove bolide, nisam njihov protivnik. U svakom slučaju kada pogledate snimak iz vozačeve prespektive, sve izgleda superiorno. To je sigurno ono što smo i želeli. Ali preticanje, e tu stvari nisu sjajne”, tvrdi Toto Volf koji po svoj prilici strahuje da Srebrna strela ne može da pretekne “SF 70 H” bolide Skuderija Ferarija ukoliko se Sebastijan Feteli Kimi Rajkonen nađu poziciji odbrane boljeg plasmana.

VN Kine, DRS zone

VN KINE, DRS ZONE

“Ne, preticanje nije tako sjajno. Trka u Melburnu nam je pokazala drugačije, ali možda situacija bude malo bolja na onim stazama gde su DRS zone duže. Opet kažem, ništa sem DRS-a ne može da popravi novonastalu situaciju”, zaključio je prvi čovek Mercedesove F1 misije.

(Foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: