Toni Nadal, stric i trener prvog tenisera sveta Rafaela, rekao je da je zbog Novaka Đokovića sumnjao da će njegov bratanac doći na čelo ATP liste.

Toni je Rafin trener od kada je momak sa Maljorke počeo da trenira, ali nije verovao da će uspeti da prevaziđu prepreku zvanu srpski teniser.

„Pre mnogo godina, pokušavajući da Rafi prenesem koncept upornosti, rekao sam mu nešto što sam čuo od nekolicine penzionisanih igrača. Glasilo je: ‘Ako bih sada ponovo počeo, posvetio bih se više’. Značilo je da je igraču nešto nedostajalo“, rekao je Toni.

On je istakao da je Đoković bio taj koji je sputavao Nadala da mnogo ranije dođe do ‘broja 1’.

„Rafa je sa 19 godina postao drugi na svetu. To je bio proboj jer je osvojio 11 titula, uključujući Rolan Garos i bio odmah iza Rodžera Federera. Iako je osvojio tri Grend slema, u takvoj poziciji je bio još tri godine, a u nekom trenutku Novak Đoković, koji je bio na početku karijere, učinio je da pomislimo da nikada nećemo uspeti da se popnemo na vrh. Šalio sam se sa Rafom da će biti najbolji ‘broj 2’ u istoriji. U avgustu 2008, nakon osvajanja dva Grend slema i zlato na Olimpijskim igrama, uspeo je u toj nameri“, zaključio je Toni.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »