TEŠKE REČI: Partizan i Crvena zvezda su najveći problem srpskog fudbala!

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Ivan Vukomanović, nije birao reči kada je upitan od strane Žurnala da prokomentariše situaciju u srpskom fudbalu.

Vukomanovića ni 500 kilometara udaljenosti ne sprečava da prati dešavanja u domaćem fudbalu. Trener Slovana iz Bratislave veruje da neće biti napretka sve dok ne dođe do privatizacije i skreće pažnju na ‘rijaliti šou’ u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

– Budimo pošteni, najveći problemi su Crvena zvezda i Partizan. Klubovi evropske reputacije, sa armijom prevarenih navijača. Žive na jaslama države, njihova priča je klasičan rijaliti šou za naš narod. Tuga! Duguju ogroman novac, a svi se otimaju oko fotelje u Ljutice Bogdana i Humskoj. I tu je problem, rekao je Vukmanović.

Gde tu? Upitali su ga novinari Sportskog žurnala.

– U sistemu. Poverenje u srpski fudbal može da vrati samo jedna stvar – privatizacija. Ništa više, sve ostalo je zaluđivanje, pogotovo priče o velikim projektima na duži period. I laiku je jasno da od tog posla nema ništa, jer višegodišnji planovi ne odgovaraju ljudima koji sede u najvećim klubovima. Što da prave plan na četiri godine, kad ne znaju da li će ostati šest meseci? Svi oni, Boga mole da imaju priliku da odrade što više prelaznih rokova, popiju i pojedu na račun kluba. A narodu daju lažnu nadu. E, dok nam je tako, onda će fudbal samo da nam tone. Nalazimo se u mulju, mažu se oči javnosti, pogotovo iskrenim navijačima. Evropa je daleko odmakla napred, surov je Vukmanović u intervjuu za Žurnal.

Kompletan intervju sa Vukomanovićem možete pročitati ovde.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: