Terzić: Želimo medalju na Grand priju

Cilj je medalja na Grand priju – Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je cilj njegove ekipe da u predstojećoj sezoni Gran prija dođe do medalje, prve u tom takmičenju još od 2013. godine.

„Ambicije su nam da se kvalifikujemo na fajnal-siks i da prvi put posle 2013. godine, kada smo osvijili bronzu ponovo napadnemo još jednom medalju“, rekao je Terzić na konferenciji u Hotelu „Kraun plaza“.

Odbojkašice Srbije u sredu u 9.15 časova preko Istanbula putuju u Ankaru, gde će tokom prvog vikenda prve dvizije Gran prija igrati u Grupi A sa Turskom, Brazilom i Belgijom.

„Već nekoliko godina unazad Gran pri nam je služio kao priprema za takmičenja posle tog, iz prostog razloga što su ona bila važna, a i jer je Gran pri bio u nezgodno vreme, pa smo nastupali u kombinovanom sastavu, jer smo neke igračice morali da odmaramo. Sada je nešto drugačija situacija, jer imamo dovoljno vremena od Gran prija da se pripremimo i odmorimo za Evropsko prvenstvo. Ove sezone će ići najspremnijih 14 igračica u ovom trenutku“, rekao je on.

Prvi meč reprezentativke Srbije odigraće u petak protiv Turske od 15.30 po srednjeevropskom vremenu.

U okviru drugog vikenda, Srbija će igrati u Grupi D grupi u Sendaiju od 14. do 16. jula sa Brazilom, Japanom, i Tajlandom, a u okviru trećeg vikenda, od 21. do 23. jula u Grupi G sa u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom.

Srednji bloker reprezentacije Srbije Milena Rašić složila se sa selektorom Terzićem da je predstojeći Gran pri od velike važnosti.

„Gran pri je ove sezone od velike važnosti. Daćemo sve od sebe da se nađemo na završnom turniru i da se veratimo s medaljom. Prava sezona tek sada kreće, jer sve ovo ranije je bila samo generalna proba i prilika da se uigramo i vratimo u formu iz prethodnih sezona, što nije bio problem jer se dobro poznajemo“, rekla je Rašićeva.

Finalni turnir Gran prija igraće se od 2. do 6. avgusta u kineskom Nanđingu. Na Finalnom turniru će, pored domaćina, Kine, igrati i pet najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele posle tri odigrana vikenda.

Na spisku Terzića su:

Tehničari: Ana Antonijević i Bojana Živković;

Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković i Sanja Malagurski;

Libera: Jelena Blagojević i Teodora Pušić;

Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković i Jovana Stevanović;

Primači: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša i Bojana Milenković.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: