Ugovor je potpisao posle 15 godina – I, kako kaže selektor odbojkašica Zoran Terzić, u najmanju ruku deluje neobično. Samo, to mi mnogo znači, jer je to dokaz da vam neko veruje.

ZORAN Terzić naše najbolje odbojkašice vodi od 2002. godine, ali je svoj prvi ugovor sa trofejnom organizacijom potpisao pre mesec dana! Strateg za čije ime su vezani najveći uspesi naše ženske selekcije sada na miru može da razmišlja o izazovima do Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.

  • To što sam posle 15 godina potpisao prvi ugovor u najmanju ruku deluje neobično. Samo, to mi mnogo znači, jer je to dokaz da vam neko veruje, da smatra da ste vi osoba koja može da dovede ekipu tamo gde svi želimo – ističe Terzić, koji je lane sa devojkama osvojio istorijsko srebro na OI u Riju.

I ova, 2017. biće burna, jer naše dame očekuju u maju kvalifikacije za SP 2018, u julu Gran-pri, a u septembru EP u Azerbejdžanu i Gruziji.

  • U odbojci je svaka godina burna. Uvek imamo ili EP ili SP ili OI. Ove sezone najteže će biti u kvalifikacijama za SP 2018, jer turnir u Poljskoj počinje 23. maja, a neke igračice završiće klupsku sezonu sedam dana ranije. Neće biti vremena ni za kakve pripreme, a samo pobednik ide direktno, dok drugi mora u baraž. To će biti najvažnije takmičenje. Ove godine nećemo morati da odmaramo ekipu, tako da ćemo i Gran-pri i EP odigrati u najjačem sastavu – naglašava Terzić.

Trofejni stručnjak ne želi da određuje najvažniji cilj u olimpijskom ciklusu, jer smatra da valja ići korak po korak:

  • Ne možemo tri godine da ne uradimo ništa, da govorimo samo o Olimpijskim igrama. Igre jesu po rejtingu najvažnije takmičenje, ali za mene je u ovom trenutku SP prioritet. Ne bi trebalo razmišljati samo o Tokiju, već ići iz godine u godinu, jer ova reprezentacije ima kvalitet za vrhunske rezultate.

NEJASAN KALENDAR

ISKUSNI strateg, koji od lane vodi švajcarski Volero, neće moći da se reprezentaciji priključi pre 16. maja.

  • Volero će igrati klupsko SP u japanskom Kobeu, koje se završava 15. maja. U Beograd ću stići 16. ili 17. maja, a selekcija će verovatno 21. otputovati u Poljsku. I nije mi jasno zašto samo kvalifikacioni turnir u Poljskoj počinje 23, a ostali 30. maja. Kalendar je malo čudan – primećuje Terzić.

Izvor i foto Novosti

 

 

Ostavi komentar

Translate »