Terzić: Lopovi su nam oteli titulu, ponudiću ostavku

Lopovi krivi ali oseća odgovornost – Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da su tom klubu „lopovi oteli titulu“, da fudbalski klub Partizan 25 godina pokušava urušavanje Zvezde, ali je dodao da snosi veliki deo odgovornosti za situaciju i da će ponuditi ostavku.

„Sada je prvenstvo konačno regularno, u poslednja dva dana. Svesni smo svi kakva je bila najprljavija medijska hajka, Zvezda državni klub, Terzić mafijaš, da je Zvezda sve ‘zatvorila’, u stilu drž’te lopova. Nas su pokrali u stilu drž’te lopova. Nas su pokrali u derbiju. Sudija Danilo Grujić ne isključuje Leonarda, koji je posle toga dao gol. Nije svirao faul na golmanu, a to su ključne stvari koje su rešile derbi“, rekao je Terzić na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Terzić se obratio medijima posle ostavke trenera Miodraga Božovića, koji je napustio klub posle poraza od Voždovca od 2:3, posle kojeg je Zvezda pala na drugo mesto na tabeli sa tri boda manje od Partizana.

„Kao što znate Crvena zvezda je 640 dana bila prva na tabeli i posle 640 dana pala je na drugu poziciju i to je rezultiralo odlaskom šefa stručnog štaba. On je podneo ostavku iako je preuzeo ogroman deo odgovornosti na sebe, ja bih mu se u ime celog kluba zahvalio na svemu urađenom, a to je titula prošle sezone. Ove sezone je osvojio prvo mesto u regularnom delu sa šest bodova prednosti, ali spletom okolnosti polse dva poraza i izmenjenog sistema takmičenja, pali smo na drugo mesto“, naveo je Terzić.

„To je Zvezda, najlepše je kada se pobeđuje, a najteže kada se gubi“, dodao je on.

Terzić je optužio Partizan da „već 25 godina pokušava da uruši Zvezdu“.

„Poslali su nesrećnog sudiju da sudi na Voždovcu, koji nije svirao dva penala za nas. To je sudija koji je pokrao omladince Zvezde na Brodarcu. Sve smo to nagoveštavali, ali džabe. Napravili su medijski ambijent da je Zvezda ta koja se bavi neregularnim stvarima, a pokrali su nas. To traje 25 godina, urušavanje Zvezde. Ne zaboravite Zvezda je u poslednjih 25 godina osvojila osam titula. Devedesetih godina Partizan je bio državni projekat, jahali su na talasu (tadašnjeg premijera Mirka) Marjanovića, a posle i (tadašnjeg predsednika FSS Tomislava) Toleta Karadžića“, rekao je Terzić.

„Oni se sada pozivaju na ‘kalčopoli’, oni koji su uradili sve da Crvena zvezda ima dug od 50 miliona evra. Mi smo taj dug prepolovili i borićemo se do kraja“, dodao je on.

Terzić je rekao da ne traži alibi i da svi imaju odgovornost, o kojoj će se pričati na Skupštini kluba.

„Spreman sam da odem, ali odlazim uzdignuta čela na svemu što sam uradio u Crvenoj zvezdi. Ja kao generalni direktor snosim veliki deo odgovornosti i spreman sam na sve kritike i posledice. Novi izbori su 4 i 5. juna, kada će biti izabrani novi organi i posle toga rukovodstvo koje će predvoditi Zvezdu“, rekao je Terzić. Terzić je rekao da je radio „odgovorno, disciplinovano i časno u interesu kluba“.

„Na skupštini ću podneti izveštaj o svom radu, a delegati će odlučiti da li treba da ga vodim. Spreman sam i za odlazak i z kluba jer su mnogo veća imena od mene odlazila. Imamo mnogo razloga za ponos, jer smo u mnogo boljem stanju nego 2014. godine, jer su nam tada predviđali bankrot“, naveo je Terzić.

„I sada ćemo sa nezavisnom revizorskom komisijom napraviti poređenje gde je klub bio tada a gde je danas. Ono što je sigurno da ćemo svi otići, ali je obaveza svih nas da ostavimo Zvezdu u boljem stanju nego što smo je zatekli. Nisam siguran da su moji predstavnici tako. Siguran sam da Zvezdu ostavljamo na zdravim nogama. Siguram sa da će novo rukovodstvo imati dobru startnu poziciju. Dok god sam u Zvezdi, boriću se za nju. Imamo još 15 dana“, dodao je on.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj novinara, kao i dvadesetak organizovanih navijača, Terzić je u pojedinim trenucima povišenim tonom odgovarao novinarima i na kraju je rekao da će ponuditi ostavku.

„Ponudiću ostavku, ona je uvek kovertirana. Podneću izveštaj. Došao sam u Zvezdu u najtežem trenutku, kada su mnogi ovde prisutni predlagali treću ligu. Zvezda je bila klinički mrtva, 52 miliona u blokadi, da smo radili sa blokiranim računom. Hoću da se povuče jasna paralela gde je Zvezda bila. Otići ću ponosan, uzdignuta čela i moći ću svakog da pogledam u oči. Kao da sam ja došao u klub koji je šampion, pa ga uništio. Našao sam 52 miliona duga, sada ostaje 25. Niko ne pita da sam ja pozajmljivao pare od svojih prijatelja da platim avion za Ligu šampiona. Svi samo pitaju gde je titula, gde je Evropa. Otići će Zvezdan Terzić, ali će ostaviti na zdravim nogama. Nije titula jedino merilo“, rekao je Terzić.

Do kraja prvenstva Srbije ostala su tri kola, a Terzić je rekao da „večitom“ rivalu neće čestitati titulu.

„Takvim kakvi su, neću im čestitati titulu, jer ovo nije regularna titula. (Trener Partizana Marko) Nikolić kažnjen je u Sloveniji sa sedam utakmica, a Savez mu je oprostio šest. (Dušan) Vlahović je igrao bez lekarskog pregleda, pa ništa. Radu se suspenduje stadion zbog rasističkih povika istog časa, a što nije Partizanu posle povika na utakmici sa Vojvodinom?“, dodao je Terzić.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Terzić: Lopovi su nam oteli titulu, ponudiću ostavku”

  1. ima jedan caka

    ljudi eto vam čist dokaz da partizan nesme ossvojiti ni kup ni prvenstvo.

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: