Devojke znaju – Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da pobeda u tri seta nad Brazilom „godi“ i da ga raduje to što je ostvarena sa promenjenim timom.

„Ovakva pobeda sigurno godi, pogotovo jer smo promenili pet igrača u odnosu na prošlu utakmicu. Raduje to što nije preterano bitno ko igra, poštuje se sistem, devojke u svakom momentu znaju šta treba da rade“, rekao je Terzić posle utakmice u Ankari.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je ostvarila i drugu pobedu u tri seta prvog vikenda Grupe A Gran prija, pošto je bila ubedljiva protiv Brazila.

„Možemo da budemo zadovoljni jer smo Brazil u istoriji naše odbojke pobedili samo jednom, a sada drugi put. To je dugi niz godina jedna od najjačih selekcija na svetu, ekipa koja zna da igra teške utakmice“, kazao je selektor.

Naredni protivnik biće Belgija.

„Utakmica protiv Belgije nema preterano veliki takmičarski značaj jer bismo i sa jednim setom bili prvi u grupi. Bez obzira na to, želja nam je da nastavimo da igramo dobro, napredujemo i spremamo se za ono što sledi, sledeći turnir u Japanu“, istakao je Terzić.

Reprezentativka Tijana Malešević rekla je da je zadovoljna pobedom i time kako je srpski tim igrao.

„Svi znamo kakva je reprezentacija Brazila, u bilo kom sastavu da nastupi. Kontrolisale smo utakmicu, dobro servirale i bile na visokom nivou. Raduje što smo odigrale još jednu sjajnu utakmicu. Verujem da možemo da odigramo još jednom dobro i turnir završimo na najbolji način“, rekla je Tijana Malešević.

Njena saigračica Sanja Malagurski kazala je da nije lako ostvariti trijumf u tri seta nad Brazilom.

„Srbija više ne izlazi kao ekipa koja nije favorit. Mi smo kao vicešampioni Olimpijskih igara izašle kao favorit protiv ovakve ekipe Brazila, mada to ništa ne znači. Igrale smo sve za jednu, strpljivo i u svim elementima podigle igru na viši nivo. Nadam se da ćemo zadržati koncentraciju i ubedljivo trijumfovati i protiv Belgije“, kazala je Malagurski.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »