Neću od toga da pravim „špansku seriju“. Želim da obučem Zvezdin dres, samo ako se osećam zdravo i spremno da zaista pomognem klubu, a ne samo da budem maskota na terenu. To nikako, kaže Miloš Teodosić

DA je znao da je osećaj tako dobar, verovatno ne bi čekao do svoje 29. godine. Parafraza izjave Miloša Teodosića posle osvojenog trofeja Evrolige sa moskovskim CSKA, čini se kao prikladna za uvod u intervju sa srpskim asom, koji je najuspešniju godinu u karijeri krunisao srebrnom medaljom sa nacionalnim timom na Olimpijskim igrama u Riju.

o Da li prepoznajete neke nove detalje u svojoj igri, svom mentalnom sklopu, koji su pomogli da se 2016. izdvoji od prethodnih?

 • Osim iskustva, koje je neminovno veće iz godine u godinu, nemam drugih promena u odnosu na one koje su iza mene. Jednostavno su se sve kockice složile.

o Posle osvajanja Evrolige rekli ste da ne zamerate kritičarima jer oni samo traže više od vas. Da li i posle ovakve godine tražite više od sebe i šta bi bilo to „više“?

 • Ponoviti uspehe je već korak više, posebno u sportu kao što je košarka. I u konkurenciji kao što su VTB i Evroliga. To je što se klupskog uspeha tiče, a što se tiče reprezentacije ne moram posebno da objašnjavam šta bi bilo više od srebra.

o Čest komentar fanova glasi: Teo je prešao sve nivoe igrice i više nema šta da traži u evropskoj košarci. Šta mislite o tome?

 • Motiv i ambiciju imam i, dok je tako, igraću košarku. Ne osećam nikakvo zasićenje, naprotiv, volim utakmice, duele i pobede. Fanovi kao fanovi, uvek imaju neke duhovite komentare, ali moje je da držim ozbiljnost na terenu.

o Mnogo puta ste rekli da želite da se oprobate u NBA. U martu 2017. punite 30 godina, da li je sledeća sezona poslednji voz za ispunjenje te želje?

 • Videćemo u junu, prerano je sada bilo šta tvrditi. Ugovorom sam vezan za CSKA do leta i ne treba sada ništa da pričam. Najpre me zanimaju uspesi sa CSKA, pa ako oni budu kao prošle godine, lako ćemo razgovarati na leto. Neću više da trošim reči o NBA, jer sam sve rekao o tome.

o Sa reprezentacijom ste osvojili tri srebrne medalje na sva tri takmičenja – Olimpijskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu. Da li je Evrobasket 2017. do sada najbolja prilika za prvu košarkašku titulu Srbije?

 • Želja svakog od nas koji nosimo dres Srbije, i već godinama ne idemo na odmor, jeste da uvek osvajamo najsjajnije medalje, ali videćemo kakve će nam biti mogućnosti kada dođe Evropsko prvenstvo. Neću sada da pričam neke „teške priče“ i da dajem zapaljive izjave. Ima vremena do EP, pričaćemo tada, najviše na terenu, naravno.

o Biće to vaše deseto leto sa nacionalnim timom, planirate li trenutak oproštaja od reprezentativnog dresa?

 • Izgleda da sam vam dosadio. Dobro, razumeo sam „poruku“. Šalim se, naravno. Dugo sam u dresu Srbije, dugo sam čitavim tokom godine u žestokom ritmu i nema sumnje da umor stiže, ali nije još trenutak za takve planove i razmišljanja. Još uvek važi ona „ako me selektor želi, ja sam na raspolaganju“.

o Zvezdaši ne zaboravljaju reči da biste voleli da odigrate bar jednu sezonu u dresu kluba za koji navijate. Iz perspektive karijere u top timovima Evrope i želje da se otisnete u Ameriku, koliko je to zaista realno?

 • Neću od toga da pravim „špansku seriju“. Rekao sam jednom i ništa se nije promenilo. Želim da obučem Zvezdin dres, moj jedini „uslov“ je da se u tom trenutku karijere osećam zdravo i spremno da zaista pomognem klubu, a ne samo da budem maskota na terenu. To nikako.

o Kada ste poslednji put imali priliku da novogodišnje i božićne praznike provedete onako kako biste želeli?

 • Retki su to trenuci, gotovo nikad, ali neću da kukam jer takav je život svakog vrhunskog sportiste dok traje karijera. Biće kasnije dovoljno vremena za sve.

o Da možete to sebi da priuštite, kako i gde biste ih proveli?

 • Sa porodicom i prijateljima u Srbiji, tu nema dileme. Nisu meni potrebne destinacije, samo su mi potrebni moji. To je dovoljno.

NIJE GLEDAO PISTOL PITA

o AMERIČKI komentatori su tokom olimpijskog turnira vaš stil upoređivali sa igrom Pita Maravića. Da li ste nekad gledali snimke legendarnog „Pistol Pita“?

 • Čuo sam za to poređenje i hvala im na komplimentu. Nisam nikada gledao snimke nijednog igrača ili skidao poteze, samo sam trenirao i učio od trenera, saigrača i protivnika.

OPKLADE

o DA li će pasti neka interna opklada za Evropsko prvenstvo naredne godine? Onu na Igrama u Riju ste srećno izgubili, pa su posle pobede nad Australijom Bogdanović i Nedović dobili letovanje na Ibici.

 • Biće i toga. To su naše interne šale i opklade, ali znaćete ako bude nešto interesantno

KAMP KAO SRBIJA I CSKA

o OVOG leta je počeo sa radom kamp „TEO 4“ i odmah izazvao odlične komentare. Kakve su vaše impresije?
– Prezadovoljan sam poslom koji su odradili ljudi angažovani oko kampa i želim da im se zahvalim. Kroz kamp je prošlo 600 dečaka, koji su imali najbolje uslove za rad i napredovanje. Srećan sam zbog uspeha kampa i za mene je taj uspeh jednak uspesima sa CSKA i reprezentacijom, jer mislim da na neki način ulažem u budućnost srpske košarke. Postavićemo tartan podlogu na sve terene, izgradićemo i trenažnu halu. Počećemo 23. juna i radićemo do 10. avgusta u šest smena, a bićemo spremni za još smena ako interesovanje bude veliko.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »