Kvalitet je tu – Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjavio je na pripremama na Kopaoniku da trenutni nacionalni tim ne treba porediti sa nijednim prethodnim, kao i to da veruje u kvalitet i borbu za medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Na pitanje kako protiču pripreme, Miloš je odgovorio da je zadovoljan uslovima i pravac u kom tim napreduje.

„Uslovi su zaista sjajni, ekipa radi sjajno, ovo je deo priprema koji igrači manje vole. Ali, opet, svesni smo da je ovo jako bitan deo priprema i zaista radimo sjajno, što je nama bitno u ovom trenutku. Uskoro počinju utakmice, period uigravanja. Mislim da sve ide kako smo zamislili, uz male probleme, koji su, opet, normalni za ovaj deo priprema“, istakao je Teodosić.

On nije hteo da upoređuje ovogodišnji sastav sa onim iz Rija 2016. ili Španije 2014. godine.

„Sigurno da neigranje Stefana ove godine veliki hendikep za ovu ekipu, ali imamo igrače koji mogu da ga zamene na kvalitetan način. Ne bih poredio ovu sa prošlom ili prošlu sa onom pre nje. Svaka godina je priča za sebe, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da uzmemo jednu od medalja. Gro ekipe je na okupu, ali nedostaju dvojica bitnih igrača: Marković i Bjelica. Tu je dosta novih debitanata i povratnika. Velika većina igrača je bila tu prethodnih četiri ili pet godina, to je najbitnije. Lazić je jedini debitant, svi su u nekim trenucima bili tu. Tako da nije se ništa mnogo, ni bitno izmenilo. Svi smo dugo zajedno, za sada je sve super“, dodao je kapiten reprezentacije.

Na pitanje o rivalu iz grupe, selekciji Rusije, kao neko ko je igrao u CSKA šest godina, imao je samo reči hvale.

„Iskreno, ne znam tačno u kom sastavu će biti. To je jedna kvalitetna ekipa koja je poslednje tri-četiri godine malo kuburila, kako su podmlađivali ekipu imali su problema sa rezultatom. Ali mislim da će ove godine biti sjajan sastav i da su ekipa koja, u nekim trenucima, može i do medalje. Generalno, nemamo nimalo laku grupu. Mi treba da se koncentrišemo na svoju igru i da je to put kojim treba da idemo“, rekao je Teodosić.

Evrobasket počinje 31. avgusta i traje do 17. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi koju igra u Turskoj se sastati sa Velikom Britanijom, Rusijom, Letonijom , Belgijom i domaćinom Turskom.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »