Vladimir LučićFoto:ATA IMAGES

Telekom Srbija je prošle godine postigao izvanredne rezultate budući da su prihodi dostigli 230,7 milijardi dinara, što je za 41 odsto više nego 2022. godine, izjavio je danas generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić i dodao da i podaci za prvi kvartal ove godine ukazuju na nastavak izuzetno pozitivnog trenda rasta prihoda i profitabilnosti za više od 10 odsto.

Vladimir Lučić

Foto:ATA IMAGES
Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

 

Prema njegovim rečima profitabilnost za prošlu godinu je porasla i prvi put je na nivou Telekom Srbija grupe operativna dobit EBITDA prešla milijardu evra i za 80 odsto je veća nego 2022. godine, dok je neto dobit rekordnih 49 milijardi dinara.

-EBITDA samog Telekoma Srbija je 87 milijardi, a profit 34 milijarde. Paralelno s tim, značajno je povećan broj korisnika i to mobilne telefonije za 195.000 a interneta i multimedije za 158.000. Telekom Srbija grupa sada prvi put ima čak 11,4 miliona korisnika, skoro duplo više od ukupnog broja stanovnika u Srbiji. Dvocifren rast prihoda nastavljen je i u segmentima interneta, 11 odsto i mulitmedije 15 odsto- rekao je on u intervjuu za „Blic“.

sport.org.rs/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »