TEKVONDO Gladoviću srebrna medalja, Tijana i Milica bodrile takmičare

Vikend za nama obeležio je 15. Galebov trofej koji je održan u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Drugog takmičarskog dana bile su na programu seniorske i neke juniorske kategorije.

Od srpskih boraca Miloš Gladović (do 58 kg) je osvojio srebrnu medalju, i odlično startovano u novoj sezoni. Ana Bajić (+73kg) je osvojila srebrnu medalju posle poraza od Britanke Dzejd Slavin, dok je Marko Djuričić (+87kg) osvojio bronzanu medalju. Nikola Vučković (do 63kg) je u finalu savladao Hrvata i osvojio zlatnu medalju.

Bogdan Bulat, junior do 48 kilograma, osvojio je zlato posle četiri borbe u pokazao da je spreman za SP u Kanadi. Miljana Stefanov, takođe juniorka do 44 kg, osvojila je srebro.

Juniorka Natalija Čalić (do 68 kg) je osvojila zlato, dok je u istoj kategoriji Marijana Topić bila druga.

Foto: Tekvondo klub Galeb / Promo

Dragan Jović je bio zadovoljan odzivom boraca i organizacijom.

  • Imali smo preko 1.100 boraca iz oko 50 zemalja, na izuzetno visokom niovu. Posle Olimpijskih igara u Riju, ovo je mnogima prvi turnir u sezoni, i mesto gde osvajaju prve bodove – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – I ove godine smo pokazali da je Galebov Trofej organizovan na najvišem nivou. Predstavnici Evropske tekvondo unije zadovoljni su kako je protekao turnir u svakom smislu, što nam daje vetar u leđa da težimo organizaciji Evropskog seniorskog prvenstvu u Beogradu za dve godine.

Foto: Tekvodno klub Galeb / Promo

Jedan od najjačih turnira Evrope posetili su i Dragoljub Kočović, zamenik Gradskog sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda, kao i Siniša Jasnić, potpredsednik tekvondo Saveza.

Milica i Tijana bodrile iz publike

Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija i Milica Mandić, šampionka sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. nisu učestvovale na turniru, već su bodrile momke i devojke sa tribina.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: