Tamara Salaški zadovoljna prvim delom priprema za EP

Srpska takmičarka na 400 metara spremala se u Africi gde je imala odlične uslove

Srpska atletičarka Tamara Salaški koja će trčati na predstojećem Evropskom atletskom prvenstvu Evrope u dvorani (Beograd, 03. – 05. Mart) boravila je u Africi tokom decembra, gde se pripremala za zimski deo sezone.

Presrećna sam što sam napokon dobila prave pripreme. Tamo su uslovi za trening fenomenalni. Čitav univerzitetski kompleks je prelepo uredjen. Travnati krug od 400m, 8 staza. Više travnatih terena, kros staze, teretana. Prostorije za oporavak(topli-hladni bazen),stadion, smestaj, hrana sve je bilo fenomenalno.

Uspeli smo da odradimo sve treninge koje smo planirali, odradili smo bazu, i napunili pluća – pošto je mesto na 1350 m nadmorske visine. Malo sam se odvikla od dvorane,i tog trčanja, ali ima dovoljno vremena da sve odradimo do marta, rekla je rekorderka Srbije na 400m.

Ona će prvu trku imati početkom februara kada će takmičiti na Prvenstvu države, a svakako glavni cilj ove sezone je Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.

Očekujem dobru trku u kvalifikacijama i nadam se prolasku u finale. Biće teško trčati dve trke u istom danu, ali spremam se za to fizički i psihički, i verujem da je uz podršku navijača u Kombank Areni sve moguće – rekla je Salaški.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: