Nakon 43 godine Beograd je domaćin Svetskog šampionata u olimpijskom boksu, koji će se u srpskoj prestonici održati od nedelje 24. oktobra do 6.novembra ove godine.

U susret ovom planentarnom događaju, sa tadašnjim osvajačem srebrnog odličja na popularnom BAPS – u, Tadijom Kačarem, evocirali smo uspomene, na dosada na ovim našim prostirima, najuspešniju generaciju plemenite veštine.

„Šest srebrnih i jedna bronzana medalja na II Amaterskom bokserskom šampionatu sveta u Beogradu 1978. godine je apsolutni rekord u broju medalja na veliki takmičenjima. To nije bilo nikakvo čudo već normalan sled ljudi koji su bili posvećeni sportu i koji su želeli da naprave međunarodni rezultat. Svoje obaveze, treninge i ustajanje smo izvršavali bez pogovora“ rekao je Tadija Kačar.

Pravi sportisti, dodao je, osvajaju medalje pre početka takmičenja. Posvećenost, maksimalna angažovanost i sportski život dovode organizam do toga da budeš bolji od tvojih konkurenata“ mišljenja je sporski as. To je bila najbolja selekcija boksera u Jugoslaviji, najviše iz Srbije i Ace Rusevski iz Makedonije i Miodrag Perunović iz Crne Gore.

Kačar je nadalje govorio o načinu i mestima priprema u to doba, pojedim bokserima i takmičenjima.

Što se tiče oćekivanja od predstojećeg šampionata, Kačar smatra da su Rusi koji sada za nas boksuju su dobro, ne i njihovi najbolji, ali imaju šanse, ukoliko dobiju dobar žleb da osvoje medalju.

„Od naših boksera, izdvojio bih teškaša Babića ali i ostali mogu do medalje, ukoliko ih posluži žleb“ zaključio je Tadija Kačar.

Ostavi komentar

Translate »