Kraj fudbalskog ludila u Kini! Državna Glavna administracija za sport objavila je da će ograničiti sume koje će klubovi moći da troše na dovođenje na igrače sa drugih kontinenata.

“Ograničićemo skupe transfere stranih igrača, a njihove previsoke prihode svesti na razumnu meru,” saopštile su vlasti.

Posle dolaska Karlosa Teveza u Šangaj Šenhuu za godišnju platu od 38 miliona evrea po sezoni, Administracija je najavila da će “utvrditi maksimalan iznos” za odštete i plate fudbalera, i tako kontrolisati “neracionalno trošenje”.

Klubovi koji prekorače dozvoljeni limit bit će novčano kažnjeni, a oni koji imaju finansijskih problema će biti isključeni iz prvenstva. U međuvremenu, kineski fudbalski savez je najavio da će ograničiti broj stranih fudbalera na četiri ili pet igrača po klubu.

Osim Teveza, u Kinu su za basnoslovne sume stigli i Brazilac Oskar za 60 miliona evra odštete Čelsiju, u Šangaj SIPG mu je osigurao platu od 24 miliona evra po sezoni. Hulk je iz Zenita stigao za 33 miliona evra, Džeksom Martinez za 42 miliona, a ponudu je dobio i Kristijano Ronaldo od sto miliona godišnje, uz odštetu Realu od čak 300 miliona evra.

Klubovi kineske Superlige potrošili su od početka 2016. godine na transfere više nego klubovi engleske Premijer lige, primećeno je na portalu “Transfermarkt”.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »