Svetski kup u džudou: Četiri medalje za Srbiju

Medalje za Srbiju – Milica Nikolić se izborila za bronzano odličje u kategoriji do 52 kg, a dve rođene setre, Anja i Jovana Obradović su uspele da se dokopaju trećeg mesta u kategoriji do 63 kg. Bunčić je morao da se zadovolji srebrom

Prvog od dva dana beogradskog Svetskog kupa – European Judo Opena, koji se održava u hali Aleksandar Nikolić viđen je zaista kvalitetan džudo sa pregršt sjajnih takmičara i borbi. Okršajima na tri tatamija uživao je nemali broj gledalaca i ljubitelja ove olimpijske borilačke veštine, naročito u popodnevnim časovima kada su krenule bitke za odličja

Prestižno takmičenje, koji se održava u okviru Svetskog kupa okupio je preko 300 takmičara iz preko 30 zemalja sa tri kontinenta (Evropa,Azija i Afrika), spremnih da pokažu šta znaju i umeju u zemlji svetskog šampiona. A taj svetski prvak je, naravno Nemanja Majdov, koji je kao njegov saborac iz reprezentacije i aktuelni evropski šampion u istoj kategoriji (do 90 kg), Aleksandar Kukolj uživao u borbama sa tribina pošto su trenutno obojica van takmičarskog ciklusa.

Prvog takmičarskog dana na prestižnom European judo openu u Beogradu, na nove tatamije u hali Aleksandar Nikolić, koje je Džudo savezu Srbije pred ovo takmičenje u vrednosti od čak 35.000 evra poklonila Vlada Japana preko ambasade u Beogradu, izašle su takmičarke u četiri (do, 48, 52, 57 i 63 kg) i takmičari u tri kategorije (do 60, 66 i 73 kg). Gust program na tri borilišta zadovoljio je kriterijume i ukus i najvećih poznavaoca džudoa, posebno kada su popodne krenule borbe za odličja i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Što se tiče domaćih džudoka, prvog dana su osvojene četiri medalje. Milica Nikolić se izborila za bronzano odličje u kategoriji do 52 kg iako je njena „prava kategorije“, do 48 kg, a dve rođene setre, Anja i Jovana Obradović su praktično u isto vreme, ali na dva različita tatamija, uspele da se dokopaju trećeg mesta u kategoriji do 63 kg, što je svakako kuriozitet. Kod muškaraca, Strahinja Bunčić je u kategoriji do 66 kg morao da se zadovolji srebrom pošto nije uspeo da sačuva prednost.

„Zadovoljna sam bronzom pošto nisam nastupala u mojoj kategoriji, a to je do 48 kg. Mislim da sam u polufinalu izgubila dobijeni meč, tako da ostaje žal za borbom za zlato, ali je i treće mesto odlično. “ izjavila je Nikolićeva.

Strahinja Bunčić je bukvalno u poslednjim sekundama finala ostao bez zlata. Kumovala je povreda, ali i trenutak nepažnje:

„Razočaran sam zbog poraza u finalu, iako sam vodio ceo meč. Ali prošle godine na Evropskom kupu sam bio drugi, ali pošto je ovo sad svetski, to je stepenica više. “

Program drugog, ujedno i završnog dana u hali Aleksandar Nikolić počinje od 10 časova, a finalne borbe su zakazane od 16 časova.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: