Svečano otvoren renovirani košarkaški teren u Užicu

Otvoren renovirani teren – Plejmejker sa internacionalnom karijerom, Nikola Otašević danas je u svom rodnom gradu svečano otvorio košarkaški teren na Senjaku

Velika akcija kompanije Mocart „Sto terena za jednu igru“ seli se u Užice. Građani Užica su zvanično dobili novo mesto za najbolji basket u kraju, košarkaši i košarkašice ovog grada pokazaće svoje umeće na renoviranom terenu na Senjaku u ulici Miloša Obrenovića bb. Svečanom otvaranju je prisustvovao poznati košarkaš Nikola Otašević, čije ime i nosi obnovljeni teren.

Iskusni plejmejker, dirigovao je igrom u klubovima iz Beograda, Niša, Leskovca, Valjeva i bio ključan igrač popularnih i trofejnih klubova, Hemofarma iz Vršca i Budućnosti iz Podgorice. Inostranu karijeru krunisao je u poljskom Anvilu i MZT Skoplju, a trenutno igra u rumunskom Temišvaru. Tokom karijere sa ponosom je igrao i za svoj klub KK Sloboda iz Užica.

Uvek je lepo predstavljati svoj grad, to je poseban osećaj. Užice ima odličnu košarkašku perspektivu i drago mi je kad se pojavi kompanija kao što je Mozzart koja ume da prepozna i podrži mlade sportiste na pravi način, ulaganjem u njihovu budućnost. Posebna mi je čast što teren nosi moje ime. Želim da košarka u Užicu napreduje u svakom kraju i na svakom terenu, i posebno mi je drago kada mogu da inspirišem generacije koje dolaze izjavio je Nikola Otašević.

Nikolu su na otvaranju terena podržali i prijatelji iz sveta košarke Slavko Stefanović, Aleksej Nešović, Đorđe Gagić, Ivan Kuburović i mnogi drugi.

Sport u Užicu predstavlja neizostavni deo svakodnevnog života, zato su Užicani jako ponosni na velika sportska imena i klubove KK Sloboda i FK Sloboda, zatim Nemanja Vidić,Olivera Jevtić, Nikola Otašević i mnogi drugi. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj posetioca, a Kompanija Mocart priredila je brojna iznenađenja, između ostalog takmičenje u šutiranju trojki.

  • Obnovu košarkaških terena u Srbiji kompanija Mocart realizuje u cilju popularizacije sporta koji je našoj zemlji doneo toliko radosti. Obnavljanjem većih i manjih terena želimo da motivišemo sve građaneda se bave sportom, a posebno one najmlađe da krenu stopama naših legendarnih košarkaša i sutra nam donesu nove uspehe na koje smo svi zajendo navikli kada je ovaj trofejni sport u pitanju. Posebno se zahvaljujemo i Nikoli Otaševiću koji je zajendo sa nama obradovao svoje sugrađane – izjavio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.

Otvaranjem ovog košarkaškog terena, nastavljena je društveno odgovorna akcija kompanije Mocart pod nazivom “100 terena za jednu igru” u kojoj je obnovljeno 38. terena u Srbiji.

Broj obnovljenih terena će se u narednom periodu konstantno uvećavati, a pored Užica, Beograda, Pirota, Vrbasa, Zrenjanina, Niša, Novog Sada, Rume, Kraljeva, Kragujevca, Zaječara, Bačke Palanke, Obrenovca, Preševa, Kovina, Vrnjačke Banje, Prijepolja, Feketića, Mačvanske Mitrovice, Šapca, Valjeva, Pribojske Banje na red će doći i mnogi drugi gradovi širom Srbije do konačnog broja 100!

Svi zainteresovani i dalje mogu predložiti svoj teren na sajtu www.deotvogzivota.com.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: