Sve spremno za početak Srbija opena

Na terenima „Teniskog centra Novak“ u ponedeljak počinje Srbija open, ATP turnir iz kategorije 250. Jedini problem za organizatore može biti kiša, koja već danima pada u prestonici Srbije.

Posle devet godina, Beograd će ponovo biti domaćin jednog ATP turnira, iz kategorije 250 – Srbija opena.

Organizatori su spremni za turnir, ali ih brinu meteorološki uslovi, koji bi u slučaju kiše znatno mogli da zakomplikuju organizaciju Srbija opena.

Doduše, na šljaci može da se igra i dok pada kiša, ali ne i u slučaju velikih pljuskova, kakvih je bilo prethodnih dana u prestonici Srbije.

U subotu je održan žreb, pa je poznato ko su protivnici osmorici srpskih tenisera koji su se našli u glavnom kosturu beogradskog turnira.

Iako je Srbija open trebalo da bude domaćin velikom broju kvalitetnih tenisera, pojedini igrači otkazali su nastup u Beogradu zbog povreda.

Novak Đoković, najbolji svetski teniser, obratio se fanovima pred dolazak u Beograd i istakao da je uzbuđen što će posle devet godina igrati u rodnom gradu.

Jedino što će nedostajati na turniru u Beogradu jesu navijači, kojih zbog pandemije koronavirusa neće biti na tribinama.

Turnir na terenima „Tensikog centra Novak“ počinje u ponedeljak, dok je finale zakazano za nedelju, 25. april. Nagradni fond turnira je 650.000 evra.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: